Yeşil Çaylı Ve Yulaflı Helva

Klasik un helvasının dışına çıkmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. Yulaf ezmesi ve yeşil çaylı şahane bir helva tarifi Deniz Orhun’dan geliyor.
Daha fazlası için helva tariflerine göz atın.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Yeşil Çaylı Ve Yulaflı Helva Tarifi İçin malzemeler
- 70 g tereyağı
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 yemek kaşığı un
- 1/3 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 1/2 su bardağı süt
- 1 tutam yeşil çay yaprağı
- 3 yemek kaşığı çam fıstığı
- Karanfil
- Tarçın
Yeşil Çaylı Ve Yulaflı Helva Nasıl Yapılır?
- Süt, yeşil çay, karanfil, tarçın ve şekerin bir kısmını tencereye alarak kaynatın.
- Dolmalık fıstığı bir tavada kavurun.
- Yulaf ezmesini mutfak robotunda parçalayarak yulaf unu elde edin.
- Başka bir tavada tereyağı, yulaf unu ve bir yemek kaşığı unu çok kısık ateşte karıştırarak kavurun ve kalan şekeri de üzerine ekleyin.
- Karışımınız kahverengileşince, kaynayan sütü süzerek ve kalan diğer tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. En son dolmalık fıstıkları ekleyin ve küçük toplar halinde servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR