ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ FARKLI KEK TARİFLERİ: ÇAY SAATLERİNE ÖZEL 15 NEFİS KEK TARİFİ

FARKLI KEK TARİFLERİ: ÇAY SAATLERİNE ÖZEL 15 NEFİS KEK TARİFİ

Çay saatlerinde sunabileceğiniz farklı kek tarifleri mi arıyorsunuz? Hem tatlı, hem de tuzlu çeşitleriyle mutlaka denemeniz gereken en lezzetli kek tariflerini sizler için derledik. İşte, 15 pratik kek tarifi:
Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi

Çay saatlerinin, arkadaş sohbetlerinin en lezzetli eşlikçisi olan kek tarifleri hem tatlı, hem de tuzlu çeşitleriyle sunulur. Meyveli, soslu, sütlü, kremalı çeşitleriyle sofralardaki yerini alan en lezzetli kek tariflerini sizler için derledik. İşte, yumuşacık kıvamı ve farklı soslarıyla tadı damağınızda kalacak 15 farklı kek tarifi:



Malzemeler;

  • 2 bardak un
  • 1 bardak şeker
  • 2 dal ince doğranmış taze biberiye
  • 1 çay kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi, artı 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 1 tutam tuz 
  • 5 gr karbonat
  • 15 gr haşhaş (isteğe göre)
  • 150 gr süt
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Biberiye Şurubu için
  • 1/4 bardak toz şeker
  • 2-3 dal taze biberiye
  • 1 limon kabuğu rendesi 


Yapılışı: Kek için,  Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Kalıbı hafifçe yağlayın. Un, şeker, biberiye, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, tuz ve kabartma tozunu karıştırıncaya kadar bir kasede çırpın. Kuru malzemelerin ortasında bir çukur açın. Süt, yağ, yumurta ve limon suyu ekleyin ve karıştırmak için çırpın. Hamuru yağlanan tavaya aktarın; üstü pürüzsüz olana kadar düzleştirin. Kek pişene kadar kontrol ederek bekletin.  Şurup için, Küçük bir tencerede şeker, 1/4 su bardağı su, biberiye ve limon kabuğu rendesini karıştırın. Orta ateşte ara sıra karıştırarak şeker eriyene kadar 2-4 dakika pişirin. İnce bir tahta şiş veya kürdan ile kekin her yerine delikler açın. Şurubu kekin üzerine dökün. keki tamamen soğutana kadar bekleyin.



Malzemeler;

  • 1 su bardağı doğranmış sütlü çikolata veya çikolata parçaları
  • 1.5-2 bardak çok amaçlı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam tuz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • Yarım bardak tam yağlı süt
  • 3 büyük yumurta
  • 1 paket vanilya 
  • 2 yemek kaşığı şekersiz kakao tozu 
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın 


Yapılışı: Fırını 180C’ye önceden ısıtın. Kalıbı hafifçe yağlayın kalıp olarak baton kek kalıbı kullanabilirsiniz. Bir kasede çikolata parçacıkları ve 2 çay kaşığı unu karıştırın. İkinci bir kapta 1 un, kabartma tozu ve tuzu birlikte çırpın. Üçüncü bir kapta şeker, yağ, süt, yumurta ve vanilyayı pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Kurutmak için ıslak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Hamurun yarısını hazırlanan kalıba aktarın. Kalan hamurun içine şekersiz kakao, tarçın ve çikolata parçalarını karıştırın. Çikolata hamurunu tavaya aktarın. Bir bıçak kullanarak, hamurları birlikte karıştırın. Keki 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Piştikten sonra ilk sıcağı çıktıktan sonra tel ızgara üzerine alın ve 10 dakika bir tel ızgara üzerinde tavada soğumaya bırakın.



Malzemeler;

  • 1.5 bardak çok amaçlı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 100 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
  • 1 bardak şeker
  • Oda sıcaklığında 3 büyük yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 bardak çekilmiş badem ya da 1 kaşık badem özütü
  • Yarım bardak oda sıcaklığında tam yağlı süt
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumları
  • Çikolata parçaları
  • Badem Glaze


Yapılışı: Fırını önceden 180 derece ısıtın. Kek kalıbını yağlayın. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kasede çırpın. Tereyağı ve şekeri elektrikli bir karıştırıcı ile orta hızda hafif ve yumuşayana kadar 1-2 dakika çırpın. Yumurtaları her eklemeden sonra çırparak ekleyin. Vanilya ve badem özlerini ekleyin ve çırpın. Hızı düşürün ve sırayla un karışımını ve sütü ekleyip çırpın, Haşhaş tohumlarını katın. Spatula ile yavaşça karıştırın. Hamuru hazırlanan kalıba dökün. Ortalama 45-55 dakika pişirin. Bir tel raf üzerinde tavada 15 dakika soğutun, ardından tamamen soğuması için rafa kaldırın. Üzerine badem glazeyi dökerek servis edin 



Malzemeler;

  • 3 bardak çok amaçlı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 100 gr bitter ya da sütlü çikolata
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tarçın
  • 1 bardak şeker
  • 200 gr tereyağı
  • 2 bardak toz şeker
  • Oda sıcaklığında 3 büyük yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 bardak oda sıcaklığında tam yağlı süt 


Yapılışı: Fırını önceden 180 derece ısıtın. Kalını yağlayın. Kuru malzemeleri Un, kabartma tozu ve tuzu bir kasede çırpın. Bir mutfak robotunda çikolata, , tarçın şekeri ve çikolatayı karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri elektrikli bir karıştırıcı ile orta hızda hafif ve yumuşayıncaya kadar 1-2 dakika çırpın. Yumurtaları her eklemeden sonra çırparak ekleyin. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Hızı düşürün ve sırayla un karışımını ve sütü aktararak çırpın. İçerisine bu aşamada çekilmiş cevizleri de eklemelisiniz. Hamurun yarısını hazırlanan kalıba dökün. Çikolata karışımını hamurun üzerine eşit olarak serpin ve kalan hamurun üstüne koyun.



Malzemeler;

  • 50 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı kavrulmuş ve iri çekilmiş ceviz içi
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için
  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım yemek kaşığı esmer şeker 


Yapılışı: Derin bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin ve tahini ilave edin. Son olarak un, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayın. Üzerine hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine bol miktarda tahin sürün ve esmer şeker serpin ve dinlendirin. 



Malzemeler;

  • 1.5 su bardağı toz şeker 
  • 3/4 su bardağı çok amaçlı un
  • 2/3 fincan kakao
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı bitter çikolata parçaları
  • Bir tutam tuz
  • 2 büyük yumurta
  • 1/2 su bardağı bitkisel yağ
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 paket vanilin 
  • Arası için 100 gr beyaz çikolata 


Yapılışı: Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsinizi yağlayın.  Orta boy bir kapta şeker, un, kakao tozu, pudra şekeri, çikolata parçaları ve tuzu karıştırın. Başka Büyük bir kapta yumurtaları, zeytinyağını, suyu ve vanilyayı çırpın. Kuru karışımı ıslak karışımın üzerine serpin ve birleşene kadar karıştırın. Hamuru hazırlanan kalıba dökün. İlk önce yarısını dökün arasına beyaz çikolata koyun ve kalan karışımı üzerine dökün. Üstünü düzeltmek için bir spatula kullanın. 40 ila 48 dakika pişirin veya bir kürdan ile kontrol ederek pişirin. Kekleri çok uzun süre bekletmektense erken çıkarmak daha iyidir. Fırınınızın pişirme derecesine göre ayarlayabilirsiniz. Dilimlemeden önce tamamen soğutun ve servis edin.