ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ MANDALİNALI ALTÜST KEK

Mandalinalı Altüst Kek

Mandalinalı altüst kek

Hem göze hem de damaklara hitap edecek pratik bir kek tarifi ile karşınızdayız. Mevsimin en taze meyveleri ile hazırlanan mandalinalı kek yapımında hem mandalina, hem de mandalina marmelatı kullanılmaktadır. Farklı aromalar katmak için portakal, limon marmelatı da kullanabilirsiniz. Listedekiler hazırsa, çay saatlerinin favorisi olacak mandalinalı alt üst kek tarifine geçebiliriz.

Okurlarımız tarafından çok beğenilen gökkuşağı kek, victoria sponge kek ve volcano kek tarifine mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mandalinalı Altüst Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 6-8 adet mandalina
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 su bardağı süt (badem sütü de kullanılabilir)
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 çay kaşığı vanilya özü veya 1 paket vanilya
  • 1/3 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1+3/4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için

  • Mandalina marmelatı (Yoksa herhangi bir marmelat)
  • 2 yemek kaşığı su
  • File Antep fıstığı
  • Taze nane

Mandalinalı Altüst Kek Nasıl Yapılır?

  • 22 cm çapında kelepçeli bir kek kalıbının tabanına margarin sürün ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini eşit olarak serpin. (Kesinlikle sızdırmaz olduğundan emin olun, aksi takdirde meyvenin suları dışarı sızacaktır.) 
  • Mandalinaları soyup 3’e kesin ve hazırladığınız kalıbın tabanına boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Boşlukları, mandalina dilimleri sığacak şekilde çeyrek veya yarım dilimlerle doldurun.
  • Süt, sirke, vanilya ve ayçiçek yağını bir kaba alarak bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Derin bir kaba unu, kabartma tozunu, tuzu ve pudra şekerini eleyin.
  • Ardından süt karışımını ilave edip hafifçe çırpın. Kek karışımını mandalinaların üzerine yavaşça boşaltın ve hava kabarcıklarını çıkarmak için kalıbı 1-2 kez tezgaha hafifçe vurun. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Kek piştikten sonra, kalıptan çıkarmadan önce 5-10 dakika ılınmasını bekleyin. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
  • Su ile seyrelttiğiniz marmelatı ve antep fıstığını kekin üstüne yayın. Taze nane yapraklarıyla süsleyin ve dilimleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!