ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ FİNCANDA KEK

Fincanda Kek

Fincanda Kek

Nefis mi nefis bol çikolatalı fincan kek tarifine kim hayır diyebilir ki? İster mikrodalgada, isterseniz tencerede hazırlayabileceğiniz bu fincan kekler, şimdiye kadar denediğiniz tüm tatlıları unutturacak. Hazırlaması 15, pişirmesi ise yalnızca 20 dakika olan fincan kekleri, meyve sosları ile süsleyebilirsiniz. 'Mug kek' olarak da bilinen fincanda kekleri farklı meyvelerle de hazırlayabilirsiniz. Misafir ağırlarken de sunabileceğiniz fincanda kek, herkesi kendine hayran bırakacak bizden söylemesi. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, fincanda kek nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Bol çikolata sevenler için ağlayan kek ve çikolatalı sufle tarifini de denemeniz için buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fincanda Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 2 çay bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket kabartma tozu

Fincanları yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Üzeri için: (İsteğe göre)

  • Bir paket frambuaz sosu
  • Frenk üzümü
  • File badem

Fincanda Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alıp beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpın.
  • Karışıma süt ve ayçiçek yağını ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • Damla çikolataları kakaoyla harmanlayın. Üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın.
  • Kakaolu karışımı da ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
  • Fincanların içini ayçiçek yağı ile yağlayın.
  • İnce tabanlı bir tencerenin içerisine fincanları dizin ve fincanların yarısına gelecek şekilde ılık su doldurun.
  • Fincanların içini bir parmak kabarma payı kalacak şekilde kek harcı ile doldurun.
  • Pişirme esnasında yükselen su buharının kek harcına gelmemesi oldukça önemlidir.
  • Bu yüzden fincanların üzerini temiz mutfak bezi veya yağlı kağıt ile örtün.
  • Su kaynayana kadar keki yüksek ateşte pişirin. Su kaynamaya başladığında ise kısık ateşe alın ve 15-20 dakika pişirin.
  • Tencerenin kapağını açmadan fincandaki kekleri 10 dakika dinlendirin.
  • Hazırladığınız kekin üzerine, meyve sosu dökün ve frenk üzümlerini yerleştirin.
  • Keki fincanda veya servis tabağında ters çevirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Fincanda Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız porselen fincanların çok kalın olmamasına ve ısıya dayanıklı olmasına özen gösterin.
  • Fincanları yağlamak yerine içine kağıt tek kullanımlık kalıplar yerleştirebilirsiniz.
  • Tencereye ekleyeceğiniz suyun fincanların yarısını geçmemesine özen gösterin.
  • Fincanda kekleri tencere yerine mikrodalgada 1000 watt'lık bir ısıda yaklaşık 3 dakika pişirebilirsiniz.
  • Dilerseniz, meyve sosu yerine ev yapımı çikolata sosu da kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Fincanda Kek Kaç Kalori?

  • Fincanda kekin bir porsiyonu, yaklaşık 305 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!