ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ TAHİNLİ KEK

Tahinli kek

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tahinli kek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr yumuşatılmış tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı kavrulmuş ve iri çekilmiş ceviz içi
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • Yarım su bardağı tahin
  • Yarım yemek kaşığı esmer şeker

Tahinli kek Nasıl Yapılır

Derin bir kapta tereyağı ve toz şekeri mikser ile iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırmaya devam edin. Tahini ilave edin. Son olarak un, kabartma tozu, ceviz ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayın. Üzerine hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine bol miktarda tahin sürün ve esmer şeker serpin. Dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.