ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ HURMA VE PEKMEZLİ ILIK KEK

Hurma Ve Pekmezli Ilık Kek

Hurma ve pekmezli ılık kek

Ramazan ayında sofralarda sık sık yer verilen hurmayı, bu kez kek yapımında kullandık ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Kayısı püresi ve özel sosla hazırlanan bu kek, dondurma eşliğinde sunulur. Malzemeler hazırsa, Ercan Yamantürk’den damaklarınızı şenlendirecek hurma ve pekmezli ılık kek tarifine geçebiliriz.

Çayın yanında sunabileceğiniz sütsüz kek ve gülüt kek tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Hurma Ve Pekmezli Ilık Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 g şeker
  • 4 adet yumurta
  • 250 g süt
  • 60 g tereyağ (Eritilmiş)
  • 10 ml beyaz sirke
  • 380 g un
  • 30 g kayısı püresi
  • 10 g karbonat
  • 1 tutam tuz

Sosu için

  • 500 g krema
  • 250 g tereyağ
  • 250 g şeker
  • 250 g su

Servis için

  • Dondurma

Hurma Ve Pekmezli Ilık Kek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şeker ve yumurtayı bir kaba alın ve çırparak kabartın. İçine eritilmiş tereyağı ve sütü ilave ederek bir plastik spatula aracılığıyla birbirine yedirin.
  • Daha sonra un, kayısı püresi, tuz, karbonat ve sirkeyi ekleyerek hamuru söndürmeden yavaş yavaş karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.
  • Soğuk fırın tepsisini eritilmiş tereyağı ile yağladıktan sonra bir tutam un atın. Fazla unu almak için tepsiyi silkeleyin ve kek harcını tepsiye aktarın.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen keki bir kürdan yardımıyla çeşitli yerlerinden delin. Bu işlem kekin sosu içine çekmesini sağlayacaktır.
  • Sos için gerekli tüm malzemeyi bir tencereye alın ve karıştırarak 5 dakika kaynattıktan sonra kekin üzerine dökün.
  • Ilık hale gelen keki servis tabağına alın ve dondurma ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!