ANASAYFA TARİFLER TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ TUZLU RULO PASTA

Tuzlu Rulo Pasta

Tuzlu Rulo Pasta

Tuzlu rulo pasta, patates, havuç ve maydanoz ile hazırlanır. Çay saatlerinde ve özel günlerde sunulan bu tarif, farklı tatlar denemek isteyenler için idealdir. Tuzlu rulo pastanın iç harcı labne ile doldurulur. Süslemek için taze nane yaprakları kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tuzlu rulo pasta tarifi için detaylara geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tuzlu Rulo Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 adet havuç
  • 1/3 demet maydonoz
  • 1/3 demet dereotu 
  • 1/3 demet nane 
  • 3 dal taze soğan
  • 1 adet patates
  • 40 ml sıvıyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 gr kabartma tozu 
  • 1,5 su bardağı un 
  • 200 gr labne 

Tuzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

  • Maydanoz, dereotu, nane ve soğan yıkanır, kurulanır. İnce ince doğranır. 
  • Patates ve havuç yıkanır, kabukları soyulur ve rendelenir.
  • Yumurtalar kuru bir kaba kırılır. Kabarıp rengi açık sarıya dönene kadar çırpılır. 
  • Patates ve havuç fazla suları sıkılarak eklenir, yumurtalı karışımın havasını çok söndürmeden karıştırılır. 
  • Yoğurt ve yağ eklenerek karıştırılmaya devam edilir. 
  • Un eklenir homojen bir kıvam aldıktan sonra kalan yeşillik ve malzemeler eklenerek karıştırılır. 
  • Fırın kabına yağlı kağıt serilir. 
  • Eşit kalınlıkta fırın tepsisine dökülür. 
  • 190 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika kontrollü pişirilir.
  • Yeni bir yağlı kağıt tezgah üzerine serilir. Fırından çıkan kek yağlı kağıdından çıkarılarak daha sıcakken tezgaha kağıdın üzerine alınır. Rulo şeklinde katlanarak soğuması beklenir.
  • İç dolgusu için labne çırpılır, isteğe göre içine beyaz peynir ya da yeşillik eklenerek soğuyan kekin içerisine sürülür. Tekrar rulo haline getirilir.
  • Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!