ANASAYFA TARİFLER KİŞ TARİFLERİ KABAKLI KİŞ

Kabaklı Kiş

Kalp sağlığına iyi gelen kabak, kemiklerin gelişmesini de destekler. Antioksidan kaynağı olduğu için, toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Gelin, diyet menülerini süsleyen kabaklı kiş nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı Kiş Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı un
  • 75 gr tereyağ
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için

  • 3 kabak
  • 100 kaşar peyniri
  • 30 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 150 gr tulum peyniri
  • Dereotu
  • Taze nane
  • Tuz
  • karabiber

Kabaklı Kiş Nasıl Yapılır?

  • Hamur için gerekli un, tuz, tereyağı karıştırıp soğuk suyu ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Buzdolabında 15 dakika bekletin.
  • Hamuru unlanmış mutfak tezgahına alıp merdaneyle tart kalıbına göre açın. Kalıba yerleştirin ve taşan hamuru kenarlarından kesin. 15 dakika buzdolabında soğutun.
  • Tencerede yağı eritin. Un ilave edin ve rengi hafif dönünceye kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin. Kısık ateşte kadar pişirin.
  • 2 kabağı yıkayıp beşamel sosun içine rendeleyin. Tulum peynirini ekleyip karıştırın. Maydanoz ve dereotunu ince kıyarak kabağa ekleyin. Bu karışımı kalıba dökün.
  • Kalan kabağı ince dilimleyin ve tartın üzerine dizin. 190 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkarmadan 5 dakika önce rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak sebzeli kiş tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.