ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ KEKSTRA

Kekstra

Kekstra

@thinktofit Öğr. Dyt. Özge Uğur okuyucumuzdan yumuşacık bir tarifimiz var. Küçük porsiyonlar halinde sunulan kekleri, çilekli limonata ve muz ile tatlandırıyoruz. Kek yapımında isteğe göre fındık veya badem unu kullanılabilir. Çay sohbetlerine eşlik edecek evde kekstra nasıl yapılır sorusu için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis vişneli muffin veya düşük kalorili dondurulmuş yoğurt cupcake tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kekstra Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 adet olgun muz
  • 1,5 su bardağı fındık unu/badem unu
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı su 
  • 1 dolu yemek kaşığı un (kekiniz daha tok olsun isterseniz ekleyebilirsiniz) 
  • 1 paket Kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya

Sosu için:

  • 1 su bardağı çilekli limonata  
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 1 tatlı kaşığı bal

Kekstra Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta yumurtaları köpürene kadar çırpın.
  • Çatal yardımıyla ezdiğiniz muzu ekleyip çırpmaya devam edin. 
  • Sırayla diğer malzemeleri ekleyip çırpın.
  • Hazırladığınız kek karışımını kap kek kalıplarına döküp önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Sosu için limonatayı nişasta ile karıştırın ve ocağa alıp koyu kıvama gelene kadar pişirin. 
  • Kaynadıktan sonra altını kısıp 1-2 dakika daha pişirin.
  • Nişastalı karışımı ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra balı ekleyin ve karıştırın.
  • Kekler oda sıcaklığına geldikten sonra kalıplarından çıkartın.
  • Altını bir kaşık yardımıyla hafifçe oyup sosunu ekleyin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!