ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ BLONDİE

Blondie

Blondie

Amerika'da bulunan oldukça lezzetli blondie kek, içeriğindeki beyaz çikolata, ahududu ve fındık uyumu ile damaklarda iz bırakıyor. Çikolatalı keke benzese de, kakao yerine vanilya kullanılır. Çay saatlerinde sunulan bu kek, farklı aromalarla zenginleştirilebilir. Lezzetli blondie tarifi için, malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif tarifler için çikolatalı guinnes kek ve unsuz sarışın brownie tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

9 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Blondie Tarifi İçin malzemeler

  • 220 gr tuzsuz tereyağı
  • 250 gr esmer şeker
  • 100 gr şeker
  • 2 adet yumurta+1 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı vaniya özütü ya da 10 gr şekerli vanilin
  • 285 gr un 
  • 2 çay kaşığı mısır nişastası 
  • ½ çay kaşığı kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 115 gr beyaz çikolata
  • 130 gr fındık 
  • 60 gr ahududu

Blondie Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 derecede ısıtın.
  • Eritilmiş tereyağı ve şekeri geniş bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın.
  • Yumurta, yumurta sarısı ve vanilya özü ekleyin ve tamamen birleştirilene kadar karıştırın. Kenara koyun.
  • Ayrı bir kapta un, mısır nişastası, kabartma tozu ve tuzu harmanlayın. 
  • Kuru malzemeleri yavaş yavaş sıvı malzemeler ile karıştırın, pürüzsüz olana kadar. 
  • Beyaz çikolata, ahududu ve fındığı ekleyerek spatula yardımı ile dağıtın. 
  • Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayarak fırında 25 dakika pişirin. 
  • Kesmeden önce biraz soğumaya bırakın. 
  • Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!