ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ELMALI VE KARAMELLİ CHEESECAKE

Elmalı Ve Karamelli Cheesecake

Elmalı ve karamelli cheesecake

Farklı ve çok lezzetli bir cheesecake tarifi ile karşınızdayız. Yulaflı bisküvi, esmer şeker, portakal kabuğu e beyaz peynir ile hazırlanan bu tatlıyı, elma ve karamel sosu ile daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Çay saatlerinin en keyifli eşlikçisi olacak elmalı ve karamelli cheesecake tarifi için, detaylara geçebiliriz.

San sebastian cheesecake ve limonlu cheesecake tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Elmalı Ve Karamelli Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

  • 8-10 adet yulaflı bisküvi 
  • 1 su bardağı ceviz içi (Kavrulmuş ve iri kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 3 paket taze beyaz peynir (Oda sıcaklığında)
  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı krema

Elma sosu için 

  • 2 su bardağı elma suyu
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 adet elma

Karamel sosu için

  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı krema
  • 1 çimdik tuz

Elmalı Ve Karamelli Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Fırını 175 dereceye ayarlayın. 20-22 cm’lik kelepçeli bir kalıbın tabanına yağlı kağıt serip kenarlarını yağlayın.
  • Bisküvi, esmer şeker ve yarım bardak cevizi rondoda çekin. Tereyağını ekleyerek çekmeye devam edin ve elde ettiğiniz hamuru kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın ve fırında 8 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. 
  • Toz şekerin yarısıyla portakal kabuğunu rondoda çekin. Krem peynirleri derin bir kaba alıp mikserle çırpın. Portakallı şekeri ve kalan şekeri ilave edip karıştırın.
  • Yumurtaları teker teker ekleyip çırpın. Vanilya ve kremayı da ilave edip tekrar çırpın. Bisküvi tabanın üstüne kremalı karışımı dökün.
  • Isıya dayanıklı bir kaba sıcak su koyup fırının içine yerleştirin. Cheesecake’i fırına koyup yaklaşık 50-55 dakika pişirin ve fırından çıkartıp 2 saat oda ısısında, 24 saat de buzdolabında bekletin. (Fırından çıkarttığınızda cheesecake’in ortasının biraz sallanıyor olması gerekiyor).
  • Uygun bir tavada elma suyu, şeker ve vanilyayı kaynatın. Koyulaşıp yarım su bardağı azalana kadar kaynatın.
  • Tereyağını ekleyip erittikten sonra elmaları ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. 
  • Karamel sos için; şeker ve suyu bir tavada rengi koyulaşana kadar pişirin. Ayrı bir kapta kremayı ısıtın ve karamelin içine yavaşça karıştırarak ekleyin.
  • Vanilya ile tuzu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Karamel sos soğuduktan sonra cheesecake’in üzerine dökün. Pişmiş elma dilimlerini yerleştirin ve iri kırılmış cevizleri serperek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!