ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER VİTAMİN DEPOSU OLARAK BİLİNEN MANDALİNAYLA YAPILAN 13 NEFİS TARİF

VİTAMİN DEPOSU OLARAK BİLİNEN MANDALİNAYLA YAPILAN 13 NEFİS TARİF

Mandalinalı tarifler: Mandalinayla hangi tarifler yapılır? Kış meyvesi olarak bilinen mandalinayla kolayca yapabileceğiniz birbirinden lezzetli ve farklı 13 vitamin deposu tarif:
Vitamin Deposu Olarak Bilinen Mandalinayla Yapılan 13 Nefis Tarif

Mandalina, ılıman iklimde yetişen turunçgiller familyasına ait bir meyve. Turuncu, sarı renklerde olan mandalina, etli ve sulu bir yapıya sahiptir. Ülkemizde en çok Akdeniz, Ege bölgesinin kıyı kesimlerinde ve Karadeniz Bölgesi’nde Artvin ve Rize'de yetiştirilmektedir. Mandalina, portakala nazaran daha yumuşak kabuklu bir meyvedir. Meyve olarak tüketildiği gibi suyu sıkılarak içilebilir. Tüm turunçgiller gibi sıcağı sever. Ama soğuğa karşı dayanımı portakal, limon gibi turunçgillerden daha yüksektir, özellikle de satsuma (Rize mandalinası) cinsi. 


Mandalina Çeşitleri Nelerdir?

Mandalinanın tangerina, nova, kinnow, fremond, klausellina, robinson, okitsu, satsuma, ankor, klemantin, fortune, yerli, lee, fairchild marisol, minneola, ortanik, kara, ovari gibi çeşitleri bulunur. 


Mandalinanın Faydaları Nelerdir?

Mandalinanın faydalarına gelince; zengin C ve B vitamini içerir. Kanı temizler, hastalıklara özellikle de gribe karşı koruyucudur. Damar sertliği ve felçli hastalara faydalıdır. Bağışıklık sistemini korur. Yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürmede faydalıdır. Peki, mandalina hangi tatlılarda kullanılır? İşte, kış aylarında sofralarınızdan eksik etmemeniz gereken vitamin deposu mandalinayla yapabileceğiniz 13 basit tarif:



Mandalinayı sade bir şekilde tüketmek istemeyenler için, şık görünümü ve lezzetiyle tadı damağınıza kalacak bir tarifimiz var. Mandalinalı altüst keki, hem mandalina dilimleri, hem de mandalina marmelatı ile hazırlayabilirsiniz.



Çay saatlerinin en keyifli eşlikçilerinden biri olan tartı, bu kez mandalina ile hazırlıyoruz. Tarifte mandalina kremasına ek olarak papatya kreması da kullanılmaktadır. Özellikle görünümü ile herkesi kendine hayran bıraktığını söylemeden edemeyiz.



İtalyan asıllı Fransız tatlısı olan makaron, renkli bisküvilere verilen isimdir. Makaron yapımında hem hamur, hem de krema farklı renklerde sunulur. Mandalinalo makaronları 40 dakikada hazırlayabilirsiniz.



Bar, kuru meyve ve kuruyemişlerle hazırlanan bir atıştırmalık çeşididir. Mandalina dolgulu barları, atıştırmalık olarak çay saatlerinde sunabilir, okulda ve iş yerinde afiyetle yiyebilirsiniz.



Yalnızca 4 malzeme ile kahvaltı sofralarını renklendirmek mümkün. Kış aylarının favori lezzetlerinden biri olan mandalina reçelini, şeker, su ve limon suyu ile kolayca hazırlayabilirsiniz.



Çikolata ödüllü Gamze Baş'tan nefis bir tarif önerimiz var. Bitter çikolatalı mandalina yapımı için, mandalina dilimlerini kurutup erimiş çikolataya batırmanız yeterli.



Hem sade bir şekilde tüketilen, hem de tatlı yapımında kullanılan muhallebiyi, bu kez mandalina aroması ile tatlandırdık. Mandalina soslu muhallebiyi 25 dakikada hazırlayabilirsiniz.



Mandalinalı tatlılar arayanlar için, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle tadına doyamayacağınız bir önerimiz var. Mandalina jölesi ve beyaz çikolata ile hazırlanan bu tatlıyı, kendi zevkinize göre zenginleştirebilirsiniz.