Karpuz Kek

Karpuz Kek
25 Ağustos 2022

Ana malzemeleri un, yumurta ve şeker olan kek, en sevilen tarifler arasında yer alır. 16. yüzyıldan günümüze kadar ulaşan bu besin; hem tatlı, hem de tuzlu olarak hazırlanır. Genellikle yapımında meyve püreleri ve çikolata çeşitleri tercih edilir. Zaman içerisinde pişirilme şekli ve içeriğinde kullanılan malzemeler değiştirilmiştir. Özellikle kutlamalarda sunulan kek, iki parçaya ayrılarak pasta yapımında da kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa; mutfaklara yayılan mis kokusu ve eğlenceli şekli ile ıspanaklı karpuz kek tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Karpuz Kek için

Malzemeler

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • Küçük bağ ıspanak
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu 
  • Yaklaşık 2 su bardağı un

Muhallebisi için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Sosu için

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı su

Üzeri için

  • 1 çay bardağı damla çikolata
Karpuz Kek

Nasıl Yapılır

    1. Muhallebi için bir tencerenin içerisine süt, un, nişasta ve şekeri aktararak orta ısılı ocak üzerinde çırpıcı ile karıştırarak pişirin.
    2. Göz göz olana dek sürekli karıştırın ve ocaktan alın. İçerisine tereyağını ilave edip mikser ile pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
    3. Yıkadığınız ıspanakları kurulayın ve mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
    4. Kek hamuru için yumurta ve şekeri derin bir kap içerisinde mikser yardımı ile köpürene kadar çırpın.
    5. Üzerine sıvı yağı ve ıspanak püresini de ilave ederek tahta bir kaşık ya da spatula ile karıştırın. Son olarak kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da karışıma ekleyip tekrar karıştırın.
    6. Ispanaklı kek harcını yağladığınız tart kalıbına aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
    7. Vişne suyu, nişasta, şeker ve çok az suyu sos tenceresine aktarıp jöle kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğuması için kenarda bekletin.
    8. Fırından çıkartıp soğuttuğunuz kekin üzerine soğuttuğunuz kremayı spatula yardımıyla düzgünce yayın.
    9. Şimdi de hazırladığınız vişne jölesini muhallebinin üzerine dikkatlice yayın. Üzerini damla çikolata ile süsleyin ve yaklaşık 30 dakika buzdolabında beklettikten sonra dilimleyin.
    10. Çay saatlerinde ikram edebileceğiniz ıspanaklı karpuz keki, çarşaf böreği ile birlikte servis ederek doyurucu bir menü hazırlayabilirsiniz.

    Karpuz Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    1. Kekin kabarması için, kullanacağınız katı malzemeleri eleyerek ekleyin.
    2. Harcı hazırlarken yumurta ve şekeri iyice çırpın ve kristal kalmamasına özen gösterin.
    3. Ispanakları yıkadıktan sonra mutlaka süzün, gerekirse bir kenarda 10 dakika bekletin.
    4. Kekin tadını dengelemek için, bir çay kaşığı karbonat ilave edin.
    5. Kek harcını hazırladıktan sonra dışarıda bekletmeyin, kek kalıbına döküp pişirin.
    6. Her tarafın eşit pişmesi için, fırını önceden belirtilen ayara getirin ve ısıtın.

    1 Porsiyon Karpuz Kek Kaç Kaloridir?

    Ispanak ile harmanlanan karpuz kekin bir porsiyonu 185, orta boyutlu bir dilimi ise yaklaşık 310 kaloridir. Yağ ve karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerekir.

    Gün sohbetlerinde veya çay saatlerinde sunabileceğiniz kek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, lezzeti ile herkesi kendine hayran bırakan ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo