ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ VİCTORİA SPONGE KEK

Victoria Sponge Kek

Victoria Sponge Kek

Kraliyet ailesinin vazgeçilmezi olduğu söylenen Victoria sponge kek, yumuşak bir kek çeşididir. İçerisinde böğürtlen, ahududu ve çilek gibi meyveler kullanılır. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan bu kek, 'sünger kek' ismiyle de bilinir. Çay saatlerinize çok yakışacak sponge keki, krema ile tatlandırmayı ve tarif defterinize eklemeyi unutmayın. Malzemeler hazırsa, Victoria sponge kek tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak fincanda kek ve yoğurtlu kakaolu kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Victoria Sponge Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağına yakın şeker
  • 200 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • Çilek sosu

Kreması için:

  • 2 tatlı kaşığı labne (süzülmüş)
  • 100 gram krema
  • 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt

Victoria Sponge Kek Nasıl Yapılır?

  • Bir kabın içerisine şeker ve tereyağını alarak krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
  • Karışıma 1 adet yumurta ekleyin ve 10 saniye karıştırın. Ardından diğer yumurtayı ekleyin ve 10 saniye daha karıştırın. Yumurtaları bu şekilde teker teker ekleyin.
  • Başka bir kabın içerisine unu eleyerek koyun. Üzerine tuz, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.
  • Yumurtalı karışım krema kıvamına geldiğinde, unu azar azar ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  • Tüm unu karışıma ekledikten sonra çok fazla karıştırmamak gerekir. Bunun yerine spatula ile alttan üste doğru söndürmeden karıştırabilirsiniz.
  • Üzerine sütü de ekledikten sonra, hafif katı bir harç elde edilmelidir.
  • Kek harcını kalıba döktükten sonra önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Kreması için; Yarım paket kremayı bir kaba dökün ve çırpın.
  • Karışıma pudra şekeri, süzme yoğurt ve labneyi ekledikten sonra çırpmaya devam edin.
  • Karışım krema kıvamına geldiğinde, buzdolabında dinlendirin.
  • Bu esnada pişen kekinizi oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Kek soğuduğunda orta kısmını kesin. Soğuyan kekin üzerine ilk olarak çilek sosu sürün ve yayın.
  • Ardından hazırladığınız kremayı dökerek eşit bir şekilde yayılmasını sağlayın.
  • Diğer keki üzerine koyun. Kekin üzerini pudra şekeri ve çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Victoria Sponge Cake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Keki hazırlarken yumurta ve tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Tarifte çilek sosu yerine çilek reçeli de kullanabilirsiniz. Ayrıca mevsim meyveleri de ekleyebilirsiniz.
  • Keki iki farklı kalıpta pişirirseniz, ortadan ikiye bölmek zorunda kalmazsınız.
  • Kek tam olarak soğumadan kremasını eklemeyin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!