ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER BÖĞÜRTLENLİ TARİFLER: BÖĞÜRTLENLE YAPILAN 12 NEFİS TARİF

BÖĞÜRTLENLİ TARİFLER: BÖĞÜRTLENLE YAPILAN 12 NEFİS TARİF

Böğürtlen hangi tariflerde kullanılır? Böğürtlenli tatlılar nelerdir? İşte, böğürtlenle kolayca yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 12 nefis böğürtlenli tarif:
Böğürtlenli Tarifler: Böğürtlenle Yapılan 12 Nefis Tarif

Gülgiller familyasına ait bir meyve olan böğürtlen, vitamin bakımından çok zengindir. Genellikle Mayıs ayında çiçeklenmeye başlayan böğürtlen, Ağustos ayına kadar meyve verir. Antioksidan bakımından en zengin besinlerden biridir. Sindirimi destekleyen ve kalp sağlığını koruyan bu meyve, hem sade bir şekilde, hem de tatlı yapımında kullanılarak tüketilir. Ayrıca smoothie ve meyveli çay gibi içeceklerde de kendine yer bulur. İşte, 'Böğürtlenle ne yapabilirim?' diyenler için 12 nefis tarif:

Daha fazlası için meyveli tatlılar sayfamızı ziyaret edin.



İtalyan mutfağıyla özdeşleşen panna cotta, krema, süt ve jelatinle hazırlanır. Ortalama 30-35 dakikada sofralardaki yerini alan böğürtlenli panna cotta, hafifliği ile en sevilen tatlılardan biridir.



Böğürtlen ve ahududu, birbiriyle sık sık karıştırılan 2 meyvedir. Tat bakımından oldukça farklı olan böğürtlen ve ahududuyu tart yapımında kullandık ve ortaya nefis bir tarif çıktı.



Meyvelerle tatlandırılan sorbe, dondurulmuş bir tatlıdır. Yalnızca 4 malzeme ile hazırlanan böğürtlenli sorbe, 20 dakikada hazırlanır. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir.



Evde kendi pastalarını hazırlamak isteyenler için, nefis bir önerimiz var. Yumuşacık pasta keki, krema ve böğürtlenlerle hazırlanan bu pastayı, çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.



Tatlı yapımında sık sık kullanılan böğürtlen sosu, kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Yalnızca 3 malzemeden oluşan böğürtlenli sos, ekşi-tatlı karışımı sevenlerin favorisi olacak, bizden söylemesi.



Davet sofralarının vazgeçilmezi olacak bir tarifimiz var. Böğürtlen kremasıyla zenginleştirilen böğürtlenli cupcake'i küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz.



Yalnızca 5 malzemeden hazırlanan böğürtlenli kup, hafif tatlılar severler için idealdir. İsteğe göre ahududu ilave ederek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.



Kökeni Macaristan'a dayanan strudel, Avusturya mutfağının bir parçasıdır. Genellikle tatlı olarak sunulan strudel, meyveli harçla doldurulur. Yapımında incecik baklava yufkası ve beyaz çikolata kullanılır.