ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ VİŞNELİ CRUMBLE KEK

Vişneli Crumble Kek

Vişneli crumble kek

Sevgili Serra Müftüoğlu'ndan çay davetleriniz için nefis bir kek tarifimiz var. Crumble, İngiliz mutfağına özgü bir tatlı çeşididir. Ufalanmış kırıntı hamurundan hazırlanır. Yapımında elma, vişne, kiraz gibi farklı meyveler kullanılır. Peki, vişneli crumble kek nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.

Farklı çeşitleri olan kayısı crumble ve apple crumble tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Vişneli Crumble Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g vişne
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 su bardağı elenmiş un

Kek için 

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un

Vişneli Crumble Kek Nasıl Yapılır?

  • Vişneleri bir kaba alın üzerine pudra şekeri serpip harmanlayın. 
  • Bir kapta un, şeker ve yağı elinizle biraz ufalayın ve bir kenarda dinlenmeye bırakın. 
  • Diğer yandan kek karışımı için, bir karıştırma kabında yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpın.  Un ve diğer malzemeleri de ekleyin 5-6 dakika daha çırpmaya devam edin.
  • Kek karışımınızı bir borcama alın üzerine vişneleri dizin ve bir kenarda bekleyen ufalanmış hamuru vişnenin üzerine serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika süreyle üstü kızarana dek pişirin.

1 Porsiyon Vişneli Crumble Kek Kaç Kalori?

  • Vişneli crumble kekin bir dilimi, yaklaşık 190 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!