ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ VOLCANO KEK

Volcano Kek

Volcano Kek

Çikolata yemeye doyamayanları böyle alalım. Görünümü ile sufleye benzeyen volcano, ismini volkan patlamaları görüntüsünden almıştır. Dünya mutfaklarında çok beğenilen volcano, benmari usulü eritilmiş çikolata ile lezzetlendirilir. İsteğe göre mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. Yalnızca 30 dakika da volcano kek nasıl yapılır diye merak edenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Tatlı krizlerine son verecek browni tadında ıslak kek ve fincanda kek tarifini mutlaka deneyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

7 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Volcano Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram çikolata
  • 1.5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri (250 gr)
  • 7 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (30 gr)

Kalıbı yağlamak için:

  • 1/4 tatlı kaşığı un
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 10-15 adet böğürtlen (isteğe göre)

Volcano Kek Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak çikolatayı küçük parçalar haline ayırın ve ince ince kesin.
  • Çikolata parçalarını cam bir kabın içerisine alın. Yanına tereyağı da ekleyin.
  • Kaynar suyun olduğu bir tencereye çikolatalı cam kabı koyun ve benmari usulü eritin.
  • Bir kabın içine yumurta ve pudra şekerini alarak mikser yardımıyla karıştırın.
  • Şeker eridikten sonra, benmari usulü eritilmiş çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula ile karıştırın.
  • Elenmiş unu, kek harcının içerisine azar azar ekleyin. Tüm malzemeleri özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  • Isıya dayanıklı fırın kaplarını (sufle kabı) tereyağı ile yağlayın. Üzerine hafifçe un serpiştirin.
  • Hazırladığınız çikolatalı harcı kalıplara dökerek önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
  • Fırından çıkan akışkan volcano keki, vanilyalı dondurma veya böğürtlen ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Volcano Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte çikolata parçaları yerine, damla çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Fırını mutlaka önceden ısıtın. Bu sayede kekleriniz eşit derecede pişecektir.
  • Kek piştikten sonra hiç bekletmeden servis edin ve fırında dinlendirmeyin. Bu sayede akışkanlığını koruyabilirsiniz.
  • Böğürtlen yerine mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz. Çikolatanın yanına kırmızı meyvelerin çok yakıştığını unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!