ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ ÇİLEKLİ KITIR KEK

Çilekli Kıtır Kek

Çilekli kıtır kek

Damaklarınızı şenlendirecek lezzeti bol çilekli kıtır kek tarifi.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Çilekli Kıtır Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bardak un (Tepeleme)
  • 1 bardak yulaf (Tepeleme) 
  • 100 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 avuç ceviz (Kıyılmış ve kavrulmuş)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tarçın (Bardak ölçüsü: 200 ml)

Üzeri için

  • Çilek (Dilimlenmiş)
  • Bal

Servis için

  • Muhallebi, dondurma veya Mascarpone peyniri
  • Taze nane

Çilekli Kıtır Kek Nasıl Yapılır?

  • Tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırıp pişirme kağıdı ile taban yaptığınız yuvarlak bir fırın kabına koyun.
  • Üzerini bir spatula yardımıyla düzleştirin ve çilek dilimlerini yerleştirin. Üzerine bal gezdirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. 
  • Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelince dikkatlice dilimleyin ve muhallebi veya dondurma ile süsleyin.
  • Tane nane yapraklarını da serpiştirdikten sonra servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!