ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ YILBAŞI KEKİ (CHRİSTMAS CAKE)

Yılbaşı Keki (Christmas Cake)

Yılbaşı keki (christmas cake)

Bingül Mete’den yeni yıla keyifle girmenizi sağlayacak nefis yılbaşı keki tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Portakal, limon, kuru kayısı, karanfil, tarçın gibi farklı aromalarla hazırlanan yılbaşı kekini, krem peynir ve krema ile zenginleştirebilirsiniz.

Yılbaşına özel olarak sunulan nefis gingerbread cookie ve yılbaşı topları tarifine de mutlaka göz atın.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yılbaşı Keki (Christmas Cake) Tarifi İçin malzemeler

  • 100 g kuru yaban mersini
  • 80 g kuş üzümü
  • 100 g vişne veya kurusu
  • 100 g kuru üzüm
  • 90 g dut kurusu
  • 90 g siyah üzüm kurusu
  • 90 g siyah erik kurusu
  • 50 g kuru kayısı
  • 1 adet limonun kabuğu (Rendelenmiş)
  • 1 adet portakalın kabuğu (Rendelenmiş)
  • 250 ml whisky/rom veya sulandırılmış pekmez
  • 4 adet orta boy yumurta
  • 180 g tereyağı (Yumuşak)
  • 180 g esmer şeker
  • 200 g un
  • 10 g kabartma tozu
  • 60 g badem unu
  • 10 g bal
  • 5 g toz tarçın
  • 5 g toz karanfil
  • 60 g ceviz içi

Üzeri için

  • 200 g taze krem peynir
  • 200 g krema (Soğuk)
  • 80 g pudra şekeri
  • 3 g tarçın

Yılbaşı Keki (Christmas Cake) Nasıl Yapılır?

  • Kuru tüm meyveler ile limon ve portakal kabuğunu derin bir kaba alarak tercihinize göre, alkolde veya pekmezde en az 4-5 saat bekletin.
  • Şeker ve tereyağını bir mikser aracılığıyla iyice kabartın ve yumurtaları teker teker ilave ederek çırpın.
  • Unu ve baharatları bir spatula ile yumurtalı karışıma yedirin ve toz badem, bal ve cevizi ilave edin.
  • Islanmış tüm kuru malzemeyi süzün ve karışıma ekleyin. Yağladığınız bir kek kalıbına aktarın ve önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında 1-1,5 saat pişirin.
  • Peynir, pudra şekeri ve tarçını bir kaba alarak birlikte çırpın.
  • Soğuk kremayı ayrı bir kapta çırpın ve peynirli karışıma ekledikten sonra bir sıkma torbasına alın ve buzdolabında dinlendirin.
  • Kekin ısısı oda sıcaklığına gelince üzerine krema topçukları yapın ve arzu ettiğiniz şekilde süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!