ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TART KEK

Tart Kek

Tart Kek

Yumuşak kek ve lezzetli krema ile pratik bir pasta hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Kek, muhallebi ve meyvelerle hazırlanan tart kek, özel günlerin kurtarıcısı niteliğindedir. İsteğe göre renkli kremalarla süsleyebilirsiniz. Yapımı oldukça olan tart kek için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için sade cupcakekek kreması ve çilekli tarçınlı kek tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tart Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek için;

  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çay bardağı un 
  • 1 çay bardağı süt
  • 2/3 çay bardağı sıvıyağ 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 gr kabartma tozu 
  • 5 gr vanilya 

Muhallebi için:

  • 500 ml süt 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 5 gr vanilya 
  • 2/3 çay bardağı şeker 

Üzeri için:

  • Mevsim meyveleri
  • 1 su bardağı süt, ıslatmak için

Tart Kek Nasıl Yapılır?

  • Muhallebi için süt ve vanilya ocağa alınarak pişirilir. 
  • Bir kapta şeker, un ve nişasta harmanlanır.
  • Sıcak süt ile birleştirilir, pürüzsüz olana kadar çırpılır, kıvam aldığında altı kapatılarak soğumaya bırakılır. 
  • Kek için yumurta ve şeker yaklaşık 3-4 dakika kabarana kadar çırpılır. 
  • Sıvıyağ, tereyağı ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. 
  • Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır. 
  • Tart kalıbı yağlanır ve unlanır. 
  • Kek hamuru tart kabına dökülerek 180 derecede 20-25 dakika pişirilir. 
  • Soğuduktan sonra kek ıslatılır ve krema dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
  • Kekin ve kremanın soğuk olmasına dikkat edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!