Tart Kek

Yumuşak kek ve lezzetli krema ile pratik bir pasta hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Kek, muhallebi ve meyvelerle hazırlanan tart kek, özel günlerin kurtarıcısı niteliğindedir. İsteğe göre renkli kremalarla süsleyebilirsiniz. Yapımı oldukça olan tart kek için malzemeleriniz ve siz hazırsanız tarifin detayları aşağıda.
Alternatif lezzetler için sade cupcake, kek kreması ve çilekli tarçınlı kek tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Tart Kek Tarifi İçin malzemeler
Kek için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2/3 çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 10 gr kabartma tozu
- 5 gr vanilya
Muhallebi için:
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 5 gr vanilya
- 2/3 çay bardağı şeker
Üzeri için:
- Mevsim meyveleri
- 1 su bardağı süt, ıslatmak için
Tart Kek Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için süt ve vanilya ocağa alınarak pişirilir.
- Bir kapta şeker, un ve nişasta harmanlanır.
- Sıcak süt ile birleştirilir, pürüzsüz olana kadar çırpılır, kıvam aldığında altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
- Kek için yumurta ve şeker yaklaşık 3-4 dakika kabarana kadar çırpılır.
- Sıvıyağ, tereyağı ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir.
- Un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
- Tart kalıbı yağlanır ve unlanır.
- Kek hamuru tart kabına dökülerek 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.
- Soğuduktan sonra kek ıslatılır ve krema dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.
- Kekin ve kremanın soğuk olmasına dikkat edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR