ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ ÇİKOLATALI GUİNNESS KEK

Çikolatalı Guinness Kek

Çikolatalı Guinness Kek

Guinness kek, İrlanda'nın en sevilen lezzetlerinden biridir. Portakal aroması ve kabarmasıyla çok beğenilen guinness kek, kalabalık sofraların da vazgeçilmezidir. Bu keki diğerlerinden ayıran en önemli özellik ise, içerisine özel Guinness birasının eklenmesidir. Peki, çikolatalı guinness kek nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, guinness kek yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak victoria sponge kek, ağlayan kek ve runeberg keki tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Guinness Kek Tarifi İçin malzemeler

Kek için;

  • 250 gram tereyağı
  • 2/3 su bardağı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı guinness bira
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı krema
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya

Kreması için;

  • 1 su bardağına yakın pudra şekeri
  • 300 gram labne
  • 10 adet frambuaz
  • 2/3 su bardağı krema

Çikolatalı Guinness Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 23 santimlik kek çemberi hazırlayın.
  • Kakao, bira ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateşte tereyağı eriyene kadar karıştırın.
  • Başka bir kabın içerisinde un ve toz şekeri karıştırın. Üzerine yumurtayı ekleyerek mikserle 1 dakika karıştırın.
  • Ardından krema ekleyerek 2 dakika daha karıştırın.
  • Daha sonra ocakta karıştırdığınız kakaolu karışımı da üzerine ekleyin ve çırpın.
  • Hazırladığınız karışımı kek çemberine dökün ve fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Kek piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Kreması için; Pudra şekeri, soğuk krema ve labneyi karıştırın.
  • Yoğun bir kıvam elde ettiğinizde kremayı buzdolabına koyun ve 1 saat dinlendirin.
  • Hazırladığınız keki ikiye bölün ve ortasına kremayı sürün. Diğer keki üzerine kapatın ve frambuaz eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

Çikolatalı Guinness Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Zaman kazanmak için, ilk olarak kremayı hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!