ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ POPCAKE

Popcake

Popcake

Artan kekleri değerlendirmenin en lezzetli yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Krema, artan kek dilimleri ve çikolata ile hazırlanan popcake, doğum günlerin en özel tarifidir aslında. Davet sofralarında da yer verilen bu kekler, renkli pasta süslerine batırılır. İsteğe göre fındık, fıstık veya hindistan cevizine de bulayabileceğiniz popcakeleri, kürdana batırarak servis edebilirsiniz. Listedeki malzemeler hazırsa, doğum günlerinin vazgeçilmezi haline gelen popcake nasıl yapılır birlikte görelim.

Atıştırmalık olarak sunulan vişneli mekik ve brigadeiro tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Popcake Tarifi İçin malzemeler

Kakaolu kek için:

  • 1.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 şişe sade soda
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu

Diğer malzemeler:

  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 paket krema
  • 1 çay bardağı renkli pasta süsü
  • Hindistan cevizi (isteğe göre)
  • 1 paket kürdan veya çöp şiş

Popcake Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyerek karıştırın.
  • Üzerine süt, soda ve sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Un, kakao ve kabartma tozunu ilave ettikten sonra kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış kek kalıbına dökün ve yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Pişen keki oda sıcaklığında bekleterek soğutun.
  • Kek soğuduğunda mutfak robotunun içerisine alarak ufalayın.
  • Ufalanmış kek kırıntılarına yavaş yavaş krema ekleyerek hamur elde edin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve elinizde yuvarlayarak çöp şişlere takın.
  • Bu esnada çikolatayı benmari usulü eritin. Çöp şişe takılı hamurları önce erimiş çikolataya, ardından pasta süsüne batırarak yağlı kağıt serini fırın tepsisine yerleştirin.
  • Tüm keklere aynı işlemi uyguladıktan sonra tepsiyi buzdolabına kaldırın ve 1-2 saat bekletin. Afiyet olsun.

Popcake Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce yaptığınız ve bayatlamamış kek varsa, mutfak robotundan geçirerek kullanabilirsiniz
  • Keki pişirirken kürdan yardımıyla kontrol edin.
  • Hazırladığınız popcakeleri pasta süsü yerine ufalanmış ceviz, fındık veya hindistan cevizine de batırabilirsiniz.
  • Kekin dışını bitter çikolata yerine beyaz çikolata veya sütlü çikolataya batırabilirsiniz.
  • Kremayı bir anda eklemek yerine, yavaş yavaş ilave edin. Böylece hamur daha iyi kıvam alacaktır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!