Pilav Tarifleri
Anadolu'nun en sevilen yemeklerinden biri olan pilav, özellikle Türkiye, İran ve Çin de popüler hale gelmiştir. Ana yemeklerin en güzel eşlikçisi olarak tüketilen pilav çeşitleri, Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşmıştır. Kaliteli ve lezzetli pilav tarifinde seçilen pirincin önemi oldukça büyüktür. Her zevke uygun bir şekilde hazırlanabilen pilav tarifi, ülkelere göre değişiklik gösterir. İtalya da en çok yüksek nişastalı pirinç kullanılırken, Uzak Doğu ülkeleri kırın pirinci haşlayarak tüketmeyi tercih eder. Ülkemizde ise osmancık, baldo ve bulgur pilavı en sevilen pilav tarifleri arasında yer alır. Yemeklerin içinde veya özel olarak hazırlanan pilav tarifi, sebze ve et türleri ile daha lezzetli bir şekilde sunulabilir. Malzemelerin temelini pirinç, su ve yağ oluştursa da; garnitür, yemiş, sebze ve et çeşitleri de eklenebilir. Pilav tariflerine geçmeden önce şunlara da göz atabilirsiniz;
- Pirinç nasıl saklanır?
- Basmati pirinç nasıl pişirilir?
- Siyah pirincin faydaları nelerdir?
- Beyaz pirinç tercih edilmeli mi?
En lezzetli pilav tarifleri, püf noktaları ve farklı çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Sütlü Pilav

Amasya Usulü Patlıcanlı Bulgur Pilavı

Kıymalı Başbaşı Bulguru Pilavı

Paşa Pilavı

Kabak Çiçekli Yörük Pilavı

Siirt Perde Pilavı

Pazılı Ve Taze Otlu Hamsili Pilav

Bademli Mürdüm Erikli Pilav

Otlu Kaymaklı Bulgur Pilavı

Pilavlı Patlıcan Kapama

Safranlı Risotto Milanese Domates Soslu Dana Bonfile İle

Tütsülenmiş Somonlu Avokadolu Kuskus

Baharatlı Pilav

Enginarlı Bulgur Pilavı

Acılı Pilav

Arpa Şehriye Pilavı

Kepekli Pirinç Pilavı

Mantarlı Firik Pilavı
