ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ KIYMALI KUSKUS PİLAVI

> KIYMALI KUSKUS PİLAVI
Kıymalı kuskus pilavı
6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı kuskus pilavı tarifi için malzemeler
  • 3 su bardağı kuskus
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 250 g orta yağlı kıyma (Tercihen koyun eti)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet sivri biber (İnce doğranmış)
  • 2 adet domates (Zar şeklinde doğranmış)
Kıymalı kuskus pilavı Nasıl Yapılır

  • Tencereye sıvı yağ ile tereyağını alın, kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın. Soğanları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzu, toz biberi ve salçaları ilave edin. Birkaç kez karıştırıp üzerine doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  • Derin bir tencereyi su ile doldurun, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip suyu kaynamaya bırakın. Su kaynayınca kuskusları atıp karıştırın. Kuskusları 10 dakika haşlayın. Pişen kuskusları süzün ve kenarda bekleyen tenceredeki kıymalı sosun içine atın. Karıştırıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.