Kıymalı Kuskus Pilavı

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Kıymalı Kuskus Pilavı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kıymalı Kuskus Pilavı için

Malzemeler

  • 3 su bardağı kuskus
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 250 g orta yağlı kıyma (Tercihen koyun eti)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet orta boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet sivri biber (İnce doğranmış)
  • 2 adet domates (Zar şeklinde doğranmış)
Kıymalı Kuskus Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye sıvı yağ ile tereyağını alın, kıymayı ekleyin. Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırın. Soğanları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuzu, toz biberi ve salçaları ilave edin. Birkaç kez karıştırıp üzerine doğranmış yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
  2. Derin bir tencereyi su ile doldurun, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip suyu kaynamaya bırakın. Su kaynayınca kuskusları atıp karıştırın. Kuskusları 10 dakika haşlayın. Pişen kuskusları süzün ve kenarda bekleyen tenceredeki kıymalı sosun içine atın. Karıştırıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, et kullanılmadan hazırlanan kuskus pilavı tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo