Pilav Tarifleri
Anadolu'nun en sevilen yemeklerinden biri olan pilav, özellikle Türkiye, İran ve Çin de popüler hale gelmiştir. Ana yemeklerin en güzel eşlikçisi olarak tüketilen pilav çeşitleri, Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşmıştır. Kaliteli ve lezzetli pilav tarifinde seçilen pirincin önemi oldukça büyüktür. Her zevke uygun bir şekilde hazırlanabilen pilav tarifi, ülkelere göre değişiklik gösterir. İtalya da en çok yüksek nişastalı pirinç kullanılırken, Uzak Doğu ülkeleri kırın pirinci haşlayarak tüketmeyi tercih eder. Ülkemizde ise osmancık, baldo ve bulgur pilavı en sevilen pilav tarifleri arasında yer alır. Yemeklerin içinde veya özel olarak hazırlanan pilav tarifi, sebze ve et türleri ile daha lezzetli bir şekilde sunulabilir. Malzemelerin temelini pirinç, su ve yağ oluştursa da; garnitür, yemiş, sebze ve et çeşitleri de eklenebilir. Pilav tariflerine geçmeden önce şunlara da göz atabilirsiniz;
- Pirinç nasıl saklanır?
- Basmati pirinç nasıl pişirilir?
- Siyah pirincin faydaları nelerdir?
- Beyaz pirinç tercih edilmeli mi?
En lezzetli pilav tarifleri, püf noktaları ve farklı çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Türkmen Pilavı

Kinoa Pilavı

Osmanlı Pilavı

Hamsili Pilav

Ezogelin Pilavı

Tavuklu Acem Pilavı

Kestaneli İç Pilavlı Hindi Sarma

Kestaneli İç Pilav

Hamsili Pilav

Thai Usulü Somonlu Ve Sebzeli Pilav

Vietnam Usulü Yumurtalı Pirinç Pilavı

Afganistan Usulü Pilav

Endonezya Usulü Yabani Siyah Pirinçli Ve Karidesli Pilav

İtalyan Usulü Farro Buğdaylı Ve Ispanaklı Pilav

Keşmir Pilavı (Hint Pilavı)

Havuçlu Pirinç Pilavı
