ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ KESTANELİ PİLAV

Kestaneli pilav

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli pilav tarifi için malzemeler

  • 3 su bardağı pirinç
  • 100 g kuş üzümü
  • 200 g kestane
  • 1 soğan
  • 100 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 4.5 bardak sıcak tavuk suyu
  • 100 g kuru kayısı
  • 100 g Antep fıstığı
  • 1 demet dereotu

Kestaneli pilav Nasıl Yapılır

Adım Adım Kestaneli Pilav Yapımı:

Kış aylarının ve yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen kestane, genellikle pilav ve hindi tarifleri içerisinde kullanılır. Ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin, antioksidan içerir. Şeker değeri düşük olduğu için, diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Kestaneli pilav ise, kalabalık sofralarda sunulabilecek nadide lezzetlerden biridir. Tarçın, zencefil, karanfil gibi baharatlarla zenginleştirilerek aromatik bir tat elde edilir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı gecelerinin baş tacı olacak kestaneli pilav tarifine geçebiliriz.

  • Pirinci yıkayıp süzün. Kuş üzümü ve kabuklarını soyduğunuz kestaneyi sıcak suda bekletin.
  • Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Pirinci ilave edip pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak tavuk suyunu ilave edin ve kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Pirinçlerin suyunu çekmesine yakın yumuşayan kuş üzümü, kestane, küp doğradığınız kuru kayısı, ince kıydığınız dereotu ve Antep fıstığını ilave edip karıştırın.
  • Kısık ateşte 15-20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzerini kağıt havlu ile kapatarak 10 dakika dinlendirin.
  • Kestaneli pilavı, fırında tavuk veya yılbaşı hindisi ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kestaneli Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pirinçleri tuzlu ılık suda 20 dakika bekletin. Ardından su ile durulayın ve süzün.
  • Kestaneleri daha kolay haşlanması için, sıcak su içerisinde bekletin.
  • Pirinçleri pişirirken içerisine hindi veya et suyu ekleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz, pilavın içerisine doğranmış kuru kayısı ve kuru üzüm ilave edebilirsiniz.
  • Pilavın sıcak kalması için, tencerenin üstünü kalın bez ile örtün.

1 Porsiyon Kestaneli Pilav Kaç Kaloridir?

Kestaneli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Lif içeriği yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Pratik ve lezzetli pilav önerileri için, pilav tariflerinden faydalanabilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız patlıcanlı pilav tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.