ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ KESTANELİ PİLAV

Kestaneli Pilav

Kestaneli pilav

Kış aylarının ve yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi haline gelen kestane, genellikle pilav ve hindi tarifleri içerisinde kullanılır. Ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu besin, antioksidan içerir. Şeker değeri düşük olduğu için, diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Kestaneli pilav ise, kalabalık sofralarda sunulabilecek nadide lezzetlerden biridir. Tarçın, zencefil, karanfil gibi baharatlarla zenginleştirilerek aromatik bir tat elde edilir. Malzemeleriniz hazırsa, yılbaşı gecelerinin baş tacı olacak kestaneli pilav nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kestaneli Pilav Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 g kestane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker

Kestaneli Pilav Nasıl Yapılır?

  • Pirinci yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın. Kestaneleri çizip bir tavada veya ızgarada közleyip kabuklarını soyarak hazırlayın. 
  • Tereyağını bir tencerede eritin, soğanları ve dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından pirinci, toz şekeri, kuş üzümünü ve yenibaharı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Kestane ve suyunu ekleyip tuz ile tatlandırın. Orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın ve 20 dakika daha pişirip ocaktan alın. Bir süre demlendikten sonra sıcak olarak servis edin.
  • Kestaneli pilav yanına ne yapılır diyorsanız, pilavınızı fırında tavuk veya yılbaşı hindisi ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
  • Kestaneli Pilavın Püf Noktaları Nelerdir?

    • Pirinçleri tuzlu ılık suda 20 dakika bekletin. Ardından su ile durulayın ve süzün.
    • Kestaneleri daha kolay haşlanması için, sıcak su içerisinde bekletin.
    • Pirinçleri pişirirken içerisine hindi veya et suyu ekleyebilirsiniz.
    • Dilerseniz, pilavın içerisine doğranmış kuru kayısı ve kuru üzüm ilave edebilirsiniz.
    • Pilavın sıcak kalması için, tencerenin üstünü kalın bez ile örtün.

    1 Porsiyon Kestaneli Pilav Kaç Kaloridir?

    Kestaneli pilavın bir porsiyonu, yaklaşık 140 kaloridir. Lif içeriği yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Pratik ve lezzetli pilav önerileri için, pilav tariflerinden faydalanabilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız patlıcanlı pilav tarifine göz atmayı unutmayın.

    Yorumlar

    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!