ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER PİŞİRME YÖNTEMLERİ BASMATİ PİRİNÇ NASIL PİŞİRİLİR?

BASMATİ PİRİNÇ NASIL PİŞİRİLİR?

Basmati pirinci nasıl pişirilir? Kendine has kokusu ve aroması ile basmati pirinci nasıl pişirilir sizlere anlattık. İşte, 3 farklı basmati pirinci pişirme yöntemi:
Basmati Pirinç Nasıl Pişirilir?

Basmati özellikle Hindistan’da tüketilen bir pirinç türüdür. Hint alt kıtasının Himalaya eteklerinde yüzyıllar boyunca yetiştirilen, orijinal boyutlarının en az iki katı uzayan, yumuşak bir karaktere sahip ekstra uzun ince taneler özellikleriyle kutsanmış uzun taneli aromatik pirinçtir. Pişirildiğinde yumuşacık dokusu, lezzetli tadı, üstün aroması ve belirgin tadıyla Basmati pirinci, diğer aromatik uzun taneli pirinç çeşitleri arasında benzersizdir. Kendine has aroması ile sevilen yemeklerinize ekleyerek özellikli ve lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Peki basmati pirinci nasıl pişirilir?


Salma Yöntemi İle Pişirme

  1. Salma yöntemi ile basmati pirinç pişirmeyi deneyebilirsiniz. 
  2. Yaklaşık 1,5 su bardağı su tencereye alınır. Tuz eklenerek kaynamaya bırakılır.
  3. Kaynayan suya 1 su bardağı basmati pirinç eklenir. 1 yemek kaşığı yağ eklenerek pişmeye bırakılır. 
  4. Pirinçler suyu çektikten sonra hazır demektir.
  5. Bu şekilde hazırladığınız pirinçleri salatalarınızda, hazırlayacağınız kaselerde ya da pilav yerine tariflerde kullanabilirsiniz. 


Buharda Pişirme Yöntemi

  1. Buharda basmati pirinç pişirmek için buharda pişirme aparatına sahip olmanız gerekir.
  2. Tencerenin alt kısmına su koyulur. Su kaynadıktan sonra üzerine aparat yerleştirilir. 
  3. Pirinçler üzerine koyularak pişmeye bırakılır. 
  4. Pişen pirinçler yemeklerin yanında, salatalarda kullanılır.


Kavurma Yöntemi İle Pişirme

  1. Kavurma yöntemi Türk mutfağından aşina olduğumuz klasik pilav yapma yöntemidir. 
  2. Yağ tencereye alınır ve eriyen yağda pirinçler kavrulur. 
  3. Kavrulan pirinçlere su ve tuz eklenerek kapağı kapalı pişmeye bırakılır. 
  4. Pişen pirinçler 15-20 dakika demlendikten sonra pilav olarak servis edilir. 


Şunlara da göz atabilirsiniz;

  1. Tarhana nasıl pişirilir?
  2. Erişte nasıl pişirilir?
  3. Mantı nasıl pişirilir?
  4. Makarna nasıl pişirilir?


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!