ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ TAVUK HAŞLAMA

Tavuk haşlama

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavuk haşlama tarifi için malzemeler

  • 1 ta­vuk
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • tuz
  • biber
  • 3 tane patates
  • 1/2 limon suyu

Tavuk haşlama Nasıl Yapılır

Tavuğu iyice tütsüleyin. Sonra musluk altına tutarak içini ve dışını su ile yıkayın. Bir tencereye tavuğu koyun soyulmuş havuç ile patatesleri orta boy parçalara bölerek soğanı da temizleyerek bir bütün olarak koyun. Çok az su ekleyerek tencereyi orta ateşte yakın. Su ısınınca tuz, karabiber,  limon suyu ekleyin. Tavuk yağlı ise kendi yağı ile pişirin, yağsız ise 1 çorba kaşığı yağ ekleyin.  Küçük ateşte 5-10 dakika daha pişirin.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:00:59

deniceğim

Misafir12.10.2016 17:01:36

teriyeliside oluyor glb ama boylesi daha mantıklı sanki yumurta sevmıyorum ben

Misafir12.10.2016 17:21:21

teriyeliside oluyor glb ama boylesi daha mantıklı sanki yumurta sevmıyorum ben

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.