ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK HAŞLAMA

Tavuk Haşlama

Tavuk haşlama

Nefis tavuk haşlama tarifi ile karşınızdayız. Alternatif olarak kırmızı et ile hazırlanan kuzu haşlama tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Haşlama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ta­vuk
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • Tuz
  • Biber
  • 3 tane patates
  • 1/2 limon suyu

Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu iyice tütsüleyin. Sonra musluk altına tutarak içini ve dışını su ile yıkayın.
  • Bir tencereye tavuğu koyun soyulmuş havuç ile patatesleri orta boy parçalara bölerek soğanı da temizleyerek bir bütün olarak koyun.
  • Çok az su ekleyerek tencereyi orta ateşte yakın. Su ısınınca tuz, karabiber,  limon suyu ekleyin.
  • Tavuk yağlı ise kendi yağı ile pişirin, yağsız ise 1 çorba kaşığı yağ ekleyin.  Küçük ateşte 5-10 dakika daha pişirin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!