ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK HAŞLAMA

Tavuk Haşlama

Nefis tavuk haşlama tarifi ile karşınızdayız. Alternatif olarak kırmızı et ile hazırlanan kuzu haşlama tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Haşlama Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ta­vuk
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • tuz
  • biber
  • 3 tane patates
  • 1/2 limon suyu

Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Tavuğu iyice tütsüleyin. Sonra musluk altına tutarak içini ve dışını su ile yıkayın. Bir tencereye tavuğu koyun soyulmuş havuç ile patatesleri orta boy parçalara bölerek soğanı da temizleyerek bir bütün olarak koyun. Çok az su ekleyerek tencereyi orta ateşte yakın. Su ısınınca tuz, karabiber,  limon suyu ekleyin. Tavuk yağlı ise kendi yağı ile pişirin, yağsız ise 1 çorba kaşığı yağ ekleyin.  Küçük ateşte 5-10 dakika daha pişirin.

Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:00

deniceğim

Misafir 12 Ekim 2016, 17:01

teriyeliside oluyor glb ama boylesi daha mantıklı sanki yumurta sevmıyorum ben

Misafir 12 Ekim 2016, 17:21

teriyeliside oluyor glb ama boylesi daha mantıklı sanki yumurta sevmıyorum ben


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!