ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK HAŞLAMA YEMEĞİ

Tavuk Haşlama Yemeği

Tavuk haşlama

Nefis tavuk haşlama tarifi ile karşınızdayız. Yüksek oranda protein içeren tavuk haşlama yemeğini, havuç, patates ve biber ile zenginleştirebilirsiniz. Ayrıca haşlama suyunu daha sonra çorba ve pilavlara da ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak kırmızı et ile hazırlanan kuzu haşlama tarifine de göz atabilirsiniz.

Tavuk haşlamayı, domates çorbası, narlı buğday salatası ve tel şehriyeli pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Haşlama Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 ta­vuk
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • Tuz
  • Biber
  • 3 tane patates
  • 1/2 limon suyu

Tavuk Haşlama Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu iyice tütsüleyin. Sonra musluk altına tutarak içini ve dışını su ile yıkayın.
  • Bir tencereye tavuğu koyun soyulmuş havuç ile patatesleri orta boy parçalara bölerek soğanı da temizleyerek bir bütün olarak koyun.
  • Çok az su ekleyerek tencereyi orta ateşte yakın. Su ısınınca tuz, karabiber,  limon suyu ekleyin.
  • Tavuk yağlı ise kendi yağı ile pişirin, yağsız ise 1 çorba kaşığı yağ ekleyin.  Küçük ateşte 5-10 dakika daha pişirin.

Tavuk Haşlama Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tavuk haşlama yapmadan önce tavukları blanch işlemi yapılmadır. Blanch işlemi: kaynamış olan suya sokup ardından soğuk suya alma işlemidir. 
  • Patatesleri ve havuçları pişme sırasına göre atmalısınız. 
  • Haşlama suyuna atacağınız sebzeleri tavuklar bir müddet haşlandıktan sonra atmalısınız. Böylece sebzeleriniz dağılmamış olacaktır. 
  • Haşlama içerisine bir adet limon sıkarsanız haşlamanız daha da lezzetli hale  gelecektir.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!