Mantarlı Risotto

Mantarlı Risotto
08 Nisan 2023

Risotto, et veya tavuk suyunda pişirilerek krema kıvamına getirilmiş bir pilav çeşididir. İtalyan mutfağından dünyaya yayılan risotto, İtalya'da pirincin en yaygın tüketim şekli olarak bilinir. Birçok yörede pilava soğan ve mantar eklenir. Böylece lezzeti artırılır. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü mantarl�� risotto tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için mantar tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Mantarlı Risotto için

Malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket risotto pirinci
  • Yarım paket kültür mantarı
  • Yarım kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2~3 dal taze fesleğen
  • 1 kadeh beyaz sek şarap
  • 1 paket rendelenmiş parmesan peyniri
  • 30 gr tereyağı

Tavuk suyu için

  • 1 tavuk budu
  • 4 su bardağı su
  • 1 havuç
  • 1 yeşil kereviz
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2~3 defne yaprağı
  • Tuz
Mantarlı Risotto

Nasıl Yapılır

  1. Orta boy tencereye tavuk budunu alın ve üzerine 4 su bardağı su ekleyin. İçine soyulmuş ve temizlenmiş sebzeleri, soyulmuş ve ikiye bölünmüş soğan ile sarımsağı ilave edin. Defne yaprağı ve tuzu da ekleyip kaynatın.
  2. Geniş bir tavada tereyağını eritin. Sarımsak ve soğanı ince kıyıp tereyağında kavurun. Pirinci ilave edip sürekli karıştırıp 5 dakika kavurun.
  3. Mantarları ince doğrayıp ekleyip karıştırın. 
  4. Beyaz şarabı ilave edin. Kaynamış tavuk suyundan kepçeyle pirinç demlenene kadar sürekli ekleyip karıştırın. 
  5. Pirinç yumuşayınca ocaktan alın. Fesleğenleri ince kıyıp ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Servis tabağına alıp rendelenmiş parmesan peyniri serpiştirip servis yapın.

Püf Noktası
  • Kullandığınız stok suyu ( tavuk, balık ya da et suyu) ılık olmalıdır. Kesinlikle soğuk olmamalıdır. 
  • Su anında bir kere de eklenmemeli. Yavaş yavaş çektirerek eklenmelidir.
  • Dişe gelen şekilde pişmelidir, fazla pişirmemelisiniz. 
  • Aşırı düşük ısıda pişirmeyin, orta yüksek ateşte pişirebilirsiniz. 
  • Peyniri tava da değil son anda eleyin. Tabakta ya da ocaktan aldıktan sonra pişirebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo