ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ TAVUK DÖNER

Tavuk Döner

Tavuk Döner

Sokak lezzetleri denildiğinde ilk akla gelen tavuk döneri evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Tavuk etini dondurucuda beklettikten sonra istediğiniz zaman çıkartarak kendi dönerlerinizi hazırlayabilirsiniz. Üstelik hazır yapılanlardan daha ucuza geliyor, bizden söylemesi. Evde tavuk döner nasıl yapılır diye merak edenler için, bol malzemeli tavuk döner tarifine geçebiliriz.

Tavuk Dönerin Yanına Ne Gider?

Tavuk döneri, nohutlu pirinç pilavı, akdeniz yeşillikli salata ve sarı mercimek çorbası ile birlikte sunabilirsiniz.

Sokak lezzetleri sevenler için, tavuk tantuni, kokoreç ve tavuk ciğer tarifini buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Döner Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gram tavuk göğsü (fileto)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/4 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı hardal (arzuya göre)

Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

  • Fileto tavuk göğüslerine yaprak gibi ince bir şekilde dilimleyin.
  • Kuru soğanın kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin ve suyuyla birlikte bir kaba aktarın.
  • Soğan suyunu, biber salçası, zeytinyağı, yoğurt, karabiber, tuz, kişniş, kimyon, hardal ve kekikle karıştırın.
  • Hazırladığınız sosa tavuk göğüslerini ekleyip marine edin.
  • Mutfak tezgahına geniş bir streç açın.
  • Streç filmin üzerine tavuk dilimlerini kat kat olacak şekilde üst üste dizin.
  • Streç filmi kenarlardan kapatın ve tavuk göğsünü rulo şeklinde sarın.
  • Paketi hava almayacak şekilde kapattıktan sonra derin dondurucuya atarak en az 2 saat dinlendirin.
  • Marine edilen tavuk göğsünü, bekleme süresinin sonunda ince ince dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış yapışmaz tavada tavuk dilimlerini önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
  • Dilerseniz yağlı kağıt serili fırın tepsisinde birkaç dakika fırınlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuk Döner Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Marine işlemi 2-3 saat kadar yapılabilir. Marinenin uzun süre olması tavuğun lezzetini daha da arttıracaktır. 
  • Tavada kızartma işlemini yüksek ateşte yapmalısınız.
  • Tavukları dilimlerken ince olmasına özen göstermelisiniz. 
  • İçerisine sarımsak rendeleyerek daha da tatlanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Sarımsak ve soğanın suyunu sıkarak marinasyon işlemine devam etmelisiniz.
  • Tavuk parçalarını dilimlerken ince olmasına özen göstermelisiniz. 

1 Porsiyon Tavuk Döner Kaç Kalori?

  • Tavuk dönerin 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!