Yaz sofralarının hafif ve serinletici lezzeti olan kabak sıyırma, ince doğranmış kabakların zeytinyağı, sarımsak ve yoğurtla birleşmesiyle ortaya çıkan pratik ve sağlıklı bir yemektir. Hem meze hem de ana yemek yanında sunulabilecek bu özel lezzeti denemek isteyenler için kabak sıyırma tarifi, adım adım hazırlanışıyla sofralara ferah bir tat katar. İnce detaylarıyla öne çıkan ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanan kabak sıyırma tarifi, özellikle yaz aylarında hafif bir alternatif arayanlar için ideal bir seçimdir. Peki; kabak sıyırma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Terbiyeli Kabak Dolma tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kabak sıyırma kaç kaloridir?
Bir porsiyon kabak sıyırma 150 kaloridir.
Kabak Alternatif sebzeler:
Pirinç Daha sağlıklı seçenekler:
Zeytinyağı
Limon Suyu
Dereotu yerine:
Küp şeker yerine:
Teşekkür ederiz.