ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ KLASİK KÖFTE

Klasik Köfte

Türk mutfaklarında önemli bir yere sahip olan köftenin yaklaşık 290 çeşidi vardır. Temel malzemesi kıyma olan köfte; ızgara, fırın ve kızartma gibi birçok teknikle hazırlanabilir. İçerisinde kırmızı et barındıran klasik köfte, kas gelişimini destekler ve vücuda enerji verir, ayrıca çok da lezzetlidir. Özellikle çocukların çok sevdiği köfteyi basit adımları izleyerek hazırlamak mümkün. Bu arada eğer etsiz bir köfte tarifi arıyorsanız, bulgur ve irmikle hazırlanan fellah köftesi de sizi memnun edebilir. Gelin şimdi pratik ve lezzetli bir anne köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Klasik Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz

Klasik Köfte Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcını hazırlamak için, soğanları rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. İsterseniz, bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Soğan, maydanoz, kıyma, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun. Bu sırada istediğiniz baharatları da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Hazırladığınız harcın üzerini streç filmle kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin. 
  • Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 1 cm olacak şekilde üzerine bastırarak yassılaştırın.
  • Tüm harcı aynı şekilde hazırladıktan sonra ızgara veya az yağ eklenmiş tavada pişirin. Pişen köfteleri kap içine alarak sıcak bir şekilde servis edin.
  • Izgara köftelerinizi sade pirinç pilavı ve cacık ile birlikte servis ederek akşam yemeklerini ziyafete dönüştürebilirsiniz.

    Klasik Anne Köftesi Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

    • Kullanacağınız kıymayı seçerken orta yağlı olmasına ve kurumamasına dikkat edin. Ayrıca iki kez çektirerek daha kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz.
    • Köftenin daha lezzetli olması için harcın içerisine bir miktar bayat ekmek içi veya galeta unu ekleyebilirsiniz.
    • Yumurta ve soğanı karışımın içine eklemeden önce, rendelediğiniz soğanın suyunu harca katarak yoğun bir tat elde edebilirsiniz.
    • Yoğurma işlemini bir aparatla yapmak yerine elinizle yapın. Böylece malzemelerin iyice karışmasını sağlayabilir ve kıvamı tutturabilirsiniz.
    • Pişirme işlemi esnasında kullanacağınız tavaya az miktarda yağ koyun. Fazla yağda pişirilen köfteler kurumaya başlayacaktır.

    1 Porsiyon Köfte Kaç Kalori?

    • 100 gramlık bir porsiyonda tavada pişirilen klasik köfte, yaklaşık 200 kaloridir.
    • Protein değeri oldukça yüksek olan köftenin kalori miktarını düşürmek için, ızgara yöntemi ile pişirmeyi deneyebilirsiniz.
    • Izgarada pişirilen köftenin porsiyonu ortalama 150 kaloridir ve yağ miktarı daha düşüktür.
    • Klasik köfte yerine yeni lezzetler ve düşük kalorili besinler tercih ediyorsanız, sebzelerle harmanlanarak sunulan nefis kinoa köftesi tarifine göz atabilirsiniz.
    Yorumlarınız

    YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.