ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ KLASİK KÖFTE

Klasik köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Klasik köfte tarifi için malzemeler

  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 500 gr dana kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Klasik köfte Nasıl Yapılır

Adım Adım Klasik Köfte Yapımı:

Temel malzemesi kıyma olan köfte; ızgara, fırın ve kızartma gibi birçok teknikle hazırlanabilir. Türk mutfaklarında önemli bir yere sahip olan köftenin yaklaşık 290 çeşidi vardır. Kırmızı et ile hazırlandığı için, kas gelişimini destekler ve vücuda enerji verir. Özellikle çocukların çok sevdiği köfte tarifini, basit adımları izleyerek hazırlamaya başlayabilirsiniz.

  • Köfte harcını hazırlamak için, soğanları rendeleyin ve maydanozları ince ince kıyın. İsterseniz, bir diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
  • Soğan, maydanoz, kıyma, yumurta, zeytinyağı ve tuzu bir kaba alıp iyice yoğurun. Bu sırada istediğiniz baharatları da ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Hazırladığınız harcın üzerini streç filmle kapatarak yarım saat buzdolabında dinlendirin. 
  • Ardından harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. 1 cm olacak şekilde üzerine bastırarak yassılaştırın.
  • Tüm harcı aynı şekilde hazırladıktan sonra ızgara veya az yağ eklenmiş tavada pişirin. Pişen köfteleri kap içine alarak sıcak bir şekilde servis edin.
  • Köftelerinizi sade pirinç pilavı ve cacık ile birlikte servis ederek akşam yemeklerini ziyafete dönüştürebilirsiniz.

Klasik Köfte Yapımının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kullanacağınız kıymayı seçerken orta yağlı olmasına ve kurumamasına dikkat edin. Ayrıca iki kez çektirerek daha kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Köftenin daha lezzetli olması için harcın içerisine bir miktar bayat ekmek içi veya galeta unu ekleyebilirsiniz.
  • Yumurta ve soğanı karışımın içine eklemeden önce, rendelediğiniz soğanın suyunu harca katarak yoğun bir tat elde edebilirsiniz.
  • Yoğurma işlemini bir aparatla yapmak yerine elinizle yapın. Böylece malzemelerin iyice karışmasını sağlayabilir ve kıvamı tutturabilirsiniz.
  • Pişirme işlemi esnasında kullanacağınız tavaya az miktarda yağ koyun. Fazla yağda pişirilen köfteler kurumaya başlayacaktır.

1 Porsiyon Köfte Kaç Kalori?

  • 100 gramlık bir porsiyonda tavada pişirilen klasik köfte, yaklaşık 200 kaloridir.
  • Protein değeri oldukça yüksek olan köftenin kalori miktarını düşürmek için, ızgara yöntemi ile pişirmeyi deneyebilirsiniz.
  • Izgarada pişirilen köftenin porsiyonu ortalama 150 kaloridir ve yağ miktarı daha düşüktür.
  • Klasik köfte yerine yeni lezzetler ve düşük kalorili besinler tercih ediyorsanız, sebzelerle harmanlarak sunulan nefis kinoa köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

    Eğer etsiz bir köfte bakınıyorsanız, bulgur ve irmikle hazırlanan fellah köftesi sizi memnun edebilir. Şimdiden afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.