ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ İÇLİ KÖFTE (KIZARTILMIŞ)

İçli Köfte (Kızartılmış)

Güneydoğu'nun meşhur lezzetleri arasında yer alan içli köfte, iki farklı şekilde hazırlanır. Kızartma ve haşlama yöntemleriyle pişirilir. Bazı yörelerde 'oruk' ismiyle de bilinir. Dış kısmında bulgur, iç harcında ise soğanlı kıyma kullanılır. Özellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Kilis mutfağında sık sık tüketilir. Mlazemeleriniz hazırsa, içli köfte (kızartılmış) nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İçli Köfte (Kızartılmış) Tarifi İçin malzemeler

Dış harcı için

  • 500 gr çiğ köftelik et
  • 5 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

İç harcı için

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4 orta boy soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

İçli Köfte (Kızartılmış) Nasıl Yapılır?

  • İç harç için gereken kıymayı tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ufalanmış ceviz içi, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip tencereyi ocaktan alın. İnce bulguru geniş bir kaba alın.
  • Kıyılmış soğan, zırhla kıyılmış et, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • İşaret parmağınızla iç kısmını oyarak şekil verin. Oluşan boşluğa iç harç ekleyip ağız kısmını kapatın.
  • Tüm harcı aynı şekilde hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.