ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ İÇLİ KÖFTE (KIZARTILMIŞ)

İçli köfte (kızartılmış)

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İçli köfte (kızartılmış) tarifi için malzemeler

Dış harcı için

  • 500 gr çiğ köftelik et
  • 5 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

İç harcı için

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4 orta boy soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

İçli köfte (kızartılmış) Nasıl Yapılır

İç harç için gereken kıymayı tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ufalanmış ceviz içi, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip tencereyi ocaktan alın. İnce bulguru geniş bir kaba alın. Kıyılmış soğan, zırhla kıyılmış et, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İşaret parmağınızla iç kısmını oyarak şekil verin. Oluşan boşluğa iç harç ekleyip ağız kısmını kapatın. Tüm harcı aynı şekilde hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.