ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ İÇLİ KÖFTE

İçli Köfte

Güneydoğu'nun meşhur lezzetleri arasında yer alan içli köfte, iki farklı şekilde hazırlanır. Kızartma ve haşlama yöntemleriyle pişirilir. Bazı yörelerde 'oruk' ismiyle de bilinir. Dış kısmında bulgur, iç harcında ise soğanlı kıymalı harç kullanılır. Özellikle Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Hatay ve Kilis mutfağında sık sık tüketilir. İçli köfte yapmanın en zor noktası, dış kısmına şekil vermektir. İç harçla doldurulan bulgur, iki ucundan bastırılarak kapatılır. Malzemeler hazırsa, kızartma usulüyle pişirilen nefis içli köfte tarifine geçebiliriz.

İçli Köftenin Yanına Ne Gider?

İçli köfte, genellikle limon dilimleri ile birlikte sunulur. Ancak isteğe göre mercimek çorbası ve ayran ile birlikte nefis bir menü hazırlanabilir.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İçli Köfte Tarifi İçin malzemeler

Dış harcı için

  • 500 gr çiğ köftelik et
  • 5 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Karabiber

İç harcı için

  • 1 kg orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 4 orta boy soğan
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

İçli Köfte Nasıl Yapılır?

  • İç harç için gereken kıymayı tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kavurun. Kıyılmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ufalanmış ceviz içi, tuz ve kırmızı pul biber ekleyip tencereyi ocaktan alın. İnce bulguru geniş bir kaba alın.
  • Kıyılmış soğan, zırhla kıyılmış et, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
  • İşaret parmağınızla iç kısmını oyarak şekil verin. Oluşan boşluğa iç harç ekleyip ağız kısmını kapatın.
  • Tüm harcı aynı şekilde hazırlayın. Zeytinyağında kızartıp servis yapın. Afiyet olsun.

İçli Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İçli köfte yaparken, harcın güzelce yoğrulması gerekir. En az 30 dakika yoğrulmalı ve tam kıvamında olmalıdır.
  • Kızgın yağda kızartmak için, deep frying tekniği uygulanabilir. Yani, içli köfteler derin yağda kızartılmalıdır.
  • Fazla yağını süzmek için, kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerinde bekletebilirsiniz.
  • Kızartma yağının, daha önce kullanılmamış olmasına dikkat edin. Aksi takdirde köftelerin tadı değişik gelebilir.
  • İçli köfteleri, salçalı sos eşliğinde sunarak daha da lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon İçli Köfte Kaç Kalori?

  • Bir adet haşlanmış içli köfte 165, kızartılmış içli köfte ise yaklaşık 350 kalori değerindedir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!