ANASAYFA TARİFLER ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ KÜNEFE

Künefe

Nefis, şöyle sündükçe sünen bir künefe tarifi için detaylara aşağıdan göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Künefe Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 200 g tel kadayıf
  • 300 g dil peyniri

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limonun suyu
  • 4 su bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Toz Antep fıstığı

Künefe Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, su, limon suyu ve toz şekeri bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Tereyağını tavada eritip, üzüm pekmeziyle karıştırıp tepsiye dökün. Kadayıfları eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
  • Kadayıfın yarısını tepsiye yerleştirin ve elinizle iyice bastırın. Üzerine dil peynirini eşit miktarda yayın.
  • Kalan kadayıfı üzerine yayın. Elinizle bastırın. 220 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün. Vanilyalı dondurma ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

onurpinargil 18 Kasım 2020, 16:41

ben pekmezsiz yaptım. çok güzel oldu. pekmez şart değil. yapacakları uyarayım, tuzsuz peynir bulmak bir hayli önemli bir detay.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!