Künefe
30 Nisan 2024

Künefe, kadayıf, şerbet ve tuzsuz peynir ile hazırlanan bir tatlıdır. Özellikle bayram sofralarında yerini alan künefe, Manda sütü, kavun, antep fıstığı, badem gibi ek ürünlerle birlikte servis edilir. Ayrıca künefenin yanına mutlaka kaymak veya Maraş dondurması ilave edilir. Arap mutfağında çok sevilen künefe tatlısı, Hatay mutfağıyla özdeşleşmiştir.

1 Porsiyon Künefe Kaç Kalori?

  • Küçük porsiyon künefe 380, orta porsiyon künefe ise yaklaşık 440 kalori değerindedir.

Kurban Bayramı’na özel tatlımızı Etiler Maraş Tepsi Et’in mutfağından Şef Saim Eser ile pişiriyoruz. Enfes tuzsuz Maraş peyniri ile hazırlanan ve şerbeti tam kararında olan bu leziz künefe tarifine bayılacaksınız. Hazırsanız mutfağa geçelim.

Dilerseniz, tavada künefe ve kaymaklı künefe tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma S��resi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Künefe için

Malzemeler

  • 60 Gr kadayıf (35 Gr mı alt kat) (35 Gr üzeri için)
  • 25 gr tuzsuz Maraş peyniri (isteğe göre dil peyniri de kullanabilirsiniz)
  • 25 gr fıstık içi 
  • 40 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1/2 çay kaşığı üzüm pekmezi

Şerbeti için:

  • 200 Gr toz şeker
  • 200 ml içme suyu
  • 1/4 limon
Künefe

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Kesme dondurma ya da kaymak eşliğinde servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Şerbet için şeker suda eridikten sonra şerbet kıvamına gelmesi için kısık ateşte kalmalıdır.

Künefe tatlısını sulandırmaması için tuzsuz peynir tercih edilmelidir, peynirin suyu mutlaka sıkılıp süzülmelidir. 

Künefeyi ocağın üzerinde her tarafı eşit pişecek şekilde döndürerek pişirlmelidir.

Şerbet oda sıcaklığında iken sıcak künefenin üzerine dökülmelidir.

Yorumlar
avatar
onurpinargil YORUM 18 Kasım 2020, 16:41
onurpinargil ben pekmezsiz yaptım. çok güzel oldu. pekmez şart değil. yapacakları uyarayım, tuzsuz peynir bulmak bir hayli önemli bir detay.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo