Özel günlerin ve kutlamaların kurtarıcısı haline gelen atıştırmalıklar, genellikle hamur işi tarifleri ile hazırlanır. Hafif ve pratik oldukları için, davet sofralarında da yer verilir. Kanepe veya rulo olarak hazırlanan bu besinlerin iç kısmında; sebze, meyve, şarküteri ve kahvaltılık ürünler kullanılır. Soğuk olarak servis edilen aperatifler, özellikle yemeklerden önce ikram edilir. En çok İspanya, İtalya ve Portekiz'de tüketilir. Çayın yanında da servis edilen atıştırmalıklar, mideyi yumuşatmak için de kullanılır. Hamur işiyle hazırlandıkları için karbonhidrat ve yağ değerleri yüksektir. Bu nedenle ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir. Siz de yeni yıla girerken sofranızı çeşitlendirmek istiyorsanız, yılbaşı aperatifleri ile renkli bir sunum hazırlayabilirsiniz. Peki, yılbaşı için yapılabilecek aperatifler nelerdir? İşte, yılbaşı sofralarını ziyafete dönüştürecek 30 pratik aperatif tarifi:
Daha fazla yılbaşı tarifi için yılbaşı yemekleri sayfamıza bakmayı unutmayın!
Derin yağda kızartılmış sebze ve deniz ürünlerine tempura ismi verilmektedir. Özel acı sosuyla hazırlanan karides tempura, yılbaşı sofralarını renklendirmek isteyenlerin favorisi olacak.
İtalyan mutfağına özgü bir aperatif olan bruschetta, ordövr tabağı olarak da bilinir. Başlangıç yemeklerine geçmeden önce ikram edilen bruschetta, İtalyan antipasti ismiyle de tanınmaktadır.
Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahip olan çiğ köfteyi, yılbaşı sofralarını renklendirmek için kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Yaklaşık 20 dakikada kolayca hazırlanan etsiz çiğ köfte tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Yılbaşı sofraları için hem kolay, hem de lezzetli aperatifler arıyorsanız, kaşar kroket tam size göre! 15 dakikada hazırlanan kaşar kroketleri, ana yemeklerin yanında ikram edebilirsiniz.
Mantar sevmeyenleri de bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Fransız mutfağından dünyaya yayılan volovanı, mantar, kaşar peyniri, zeytin ve milföy hamuru ile hazırlayabilir, atıştırmalık olarak sunabilirsiniz.
Yılbaşı sofrasını çeşitlendirmek için sunabileceğiniz minik aperatifler, hamur veya milföy ile hazırlanır. İç kısmında isteğe göre şarküteri ürünleri, patates, zeytin ve peynir kullanılabilir. Doyurucu olduğu için, yemekle birlikte servis edilebilir.