ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ KIRMIZI BİBERLİ VE PEYNİRLİ KANEPE

Kırmızı Biberli Ve Peynirli Kanepe

Küçük ekmek dilimlerinin üst kısmını farklı malzemelerle süsleyerek hazırlanan kanepe, davet sofralarının olmazsa olmazıdır. Ana yemekten önce ve çay saatinde ikram edilen bu besin, genellikle peynir, biber ve domatesle hazırlanır. Atıştırmalık olarak sunulduğu için, kalori değeri düşüktür. Özellikle beyaz peynir, krem peynir ve kaşar peyniri ile sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, misafir ağırlarken sunabileceğiniz kırmızı biberli ve peynirli kanepe tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kırmızı Biberli Ve Peynirli Kanepe Tarifi İçin malzemeler

  • 1 tam buğday ekmeği
  • 7~8 üçgen peyniri
  • 3~4 közlenmiş kırmızıbiber
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 5~6 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 2~3 dal taze kekik
  • Kırmızı pul biber
  • 1~2 dilim kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Kırmızı Biberli Ve Peynirli Kanepe Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak ekmekleri dilimleyin. Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırının ızgarasında kızartın.
  • Közlenmiş biberi bıçak ile ince kıyın. Üzerine ezilmiş sarımsağı, kavurduğunuz dolmalık fıstığı, maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Üçgen peynirlerin üzerine ince kıyılmış maydanoz ve kekik ile ağaç yeşilliği görüntüsünü verin. Pul biber serpin.
  • Kaşar peyniri ile minik yıldızlar yapın. Üçgen peynirin ucuna yapıştırın ve ekmek dilimlerinin üzerine yerleştirin.
  • Kırmızı biberli ve peynirli kanepeleri, minik aperatifler ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kırmızı Biberli ve Peynirli Kanepenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Biberleri közledikten sonra kağıt havlu üzerine alın ve bıçağın tersiyle törpüleyin. Böylece kabuklarını daha kolay çıkartabilirsiniz.
  • Dolmalık fıstığa ek olarak ufalanmış ceviz de ekleyebilirsiniz.
  • Dilerseniz, közlediğiniz biberlerin üst kısmına ufak kaşar peyniri koyarak akışkan olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kanepeleri hazırlarken ev yapımı mısır ekmeği kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Kırmızı Biberli ve Peynirli Kanepe Kaç Kaloridir?

Kırmızı biberleri ve peynirli kanepelerin bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olan bu tarifi, 2 porsiyonu geçmeyecek şekilde diyet listesine ekleyebilirsiniz.

Yılbaşı gecesinde ve kutlamalarda sunabileceğiniz atıştırmalık tarifleri arıyorsanız, sizlere özel olarak hazırladığımız pratik yemeklere göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!