ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ PEYNİR DOLGULU MANTAR

Peynir Dolgulu Mantar

Peynir dolgulu mantar

Peynir ve mantarı hiç birlikte denediniz mi? İster yemeklerin yanına, ister kahvaltıya hazırlayacağınız eşsiz bir lezzet ile karşınızdayız. Peynir dolgulu mantar yapımında parmesan, çedar ve krem peynir olmak üzere 3 farklı peynir kullanılmaktadır. Genellikle meze ve atıştırmalık olarak sunulan bu yemek, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Malzemeleri hazırladıysanız, peynir dolgulu mantar tarifi için kolları sıvayalım ve detaylara geçelim.

Etli mantar sote ve mantarlı risotto tarifine de göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Peynir Dolgulu Mantar Tarifi İçin malzemeler

  • 12 adet büyük boy mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 diş kıyılmış sarımsak 
  • 170 g krem ​​peynir
  • 1/4 su bardağı rendelenmiş Parmesan peyniri 
  • 1/2 su bardağı Çedar peyniri
  • 1/4 çay kaşığı soğan tozu
  • 1/4 çay kaşığı acı biber 
  • 1/4 çay kaşığı tuz 

Üzeri için

  • İnce kıyılmış maydanoz

Peynir Dolgulu Mantar Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip hazırlayın.
  • Mantarların saplarını çıkarın ve zar şeklinde doğrayıp bir kenara koyun. Mantarları, üst tarafı aşağı gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
  • Bir tavaya tereyağı ve sarımsağı ekleyin. Doğradığınız mantar saplarını da ilave edin ve yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
  • Tüm peynir çeşitlerini ve baharatları ilave edip ısıyı düşürün. Peynir eriyene kadar pişirin ve ocaktan alın.
  • Hazırladığınız iç harcı mantarların içine doldurun ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. 
  • Mantarların üzerini taze kıyılmış maydanozla süsleyerek sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!