ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KARİDES CİPSİ

Karides Cipsi

Karides Cipsi

Karides cipsi çıtır çıtır formu ile oldukça lezzetli bir yemektir. Karides, karides suyu ve nişasta ile hazırlanan bu cips, kızgın yağ ile birleşince 2-3 katına çıkar. Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde çok sevilen karides cips, yemeklerin yanında atıştırmalık olarak da sunulabilir. Malzemeler hazırsa, aromatik tadı ile karides cipsi tarifi aşağıda. 

Karides cips yanında yapmak isterseniz guacamole sosacı sos ve kapari sos tariflerine de göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karides Cipsi Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr hazır karides cipsi 
  • Sıvıyağ 

Karides Cipsi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağı bir tavaya koyarak ısıtın.
  • Kızan yağa karides cipslerini atarak kızartın. 
  • Birkaç dakika içinde hazır olacaktır. Afiyet olsun. 

Karides Cips Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Karides cipsi kızgın yağda şişerek kabaracaktır o yüzden kızartırken az miktarlar halinde kızartın. 
  • Karides cipsi yanında dip soslar yaparak tüketebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!