Peynirli Kabak Rulo

Kalp dostu bir besin olan kabağı, beyaz peynir ile buluşturduk ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Peynirli kabak rulolar, ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur. Kabağın lezzetini ortaya çıkartmak için marine sosuna batırılır ve ızgarada pişirilir. İç harcı beyaz peynirle doldurulduktan sonra üzerine fesleğenli sos eklenir. Özellikle davet yemeklerinde sunulan peynirli kabak rulo, kürdana batırılarak veya sade bir şekilde servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, peynirli kabak sarma nasıl yapılır birlikte görelim.
Farklı çeşitlerini denemek isteyenler için zeytinyağlı patlıcan rulo ve peynirli somon ruloları öneriyoruz.
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Peynirli Kabak Rulo Tarifi İçin malzemeler
- 200 gram beyaz peynir
- 4 adet orta boy kabak
Izgara marinasyonu için:
- 1 yemek kaşığı balsamik sirke
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
- 1 çay kaşığı hardal
Servis için:
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 demet fesleğen
Peynirli Kabak Rulo Nasıl Yapılır?
- Kabakları bol su ile yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan uzunlamasına kesin. Ruloların ince olmasına özen gösterin.
- Kabakları kenara alın ve ızgarayı ısıtın. Izgara yoksa, yapışmaz tava da kullanabilirsiniz.
- Küçük bir kasede sirke, hardal, karabiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın.
- Izgaraya kabak dilimlerini yerleştirin. Bir fırça yardımıyla hazırladığınız marine sosunu kabakların üzerine sürün.
- 2-3 dakika sonra kabakların diğer tarafını çevirin ve aynı işlemi bu tarafına da uygulayın.
- Izgarada pişirdiğiniz kabakları bir kenara alın. Beyaz peyniri, dikdörtgen şeklinde dilimlere ayırın.
- Kabakların içine dilimlediğiniz peyniri koyun ve rulo şeklinde sarın.
- Sardığınız kabakları, servis tabağına diklemesine koyun.
- Zeytinyağını tavada kızdırın ve içine çam fıstıklarını ekleyin. Fıstıklar renk değiştirene kadar kavurun.
- Servis tabağındaki kabak ruloların üzerinde bu sosu gezdirin.
- Fesleğeni küçük küçük doğrayın ve kabakların üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.
Peynirli Kabak Sarma Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kabakları dilimledikten sonra tuzlu suda bekleterek kararmalarını önleyebilirsiniz.
- Tarifte beyaz peynir yerine labne de kullanabilirsiniz.
- 1 adet kabaktan ortalama 4-5 dilim elde edilmektedir.
- Servis için kabakları yan yatırıp üzerine kürdan batırabilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?