Kızarmış Mozzarella Topları

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Sevgili Büşra Kiş'ten nefis bir atıştırmalık tarifini sizlere sunuyoruz. Davet sofralarında sık sık yer verilen kızarmış mozzarella topları, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yağda kızartılan mozzarella topları, ana yemeklerin yanında servis edilir. Malzemeler hazırsa, kızarmış mozzarella topları tarifi için detaylara geçebiliriz.
Hazırladığınız mozzarella toplarını dip sos tarifleri ile birlikte sunabilirsiniz. Alternatif olarak kaşar kroket tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Kızarmış Mozzarella Topları Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr top mozzarella peyniri
- 50 gr un
- 1 yumurta
- 100 gr panko
- Fesleğen
Kızartmak için:
- Ayçiçek yağı
Kızarmış Mozzarella Topları Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 3 adet kase çıkartın. Birinin içerisine yumurta, diğerine un, sonuncuya ise panko/galeta unu koyun.
- Yumurtayı tatlı kaşığı ile güzelce çırpın.
- Top mozzarella peynirini önce una, sonra yumurtaya, en son ise pankoya batırarak sıvı yağda kızartın.
- Tüm peynirleri aynı şekilde kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
- Fesleğenleri ince ince dilimleyin. Kızarmış mozzarella toplarının üzerine fesleğen serpiştirin ve sos eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR