ANASAYFA TARİFLER PEYNİRLİ TARİFLER KIZARMIŞ MOZZARELLA TOPLARI

Kızarmış Mozzarella Topları

Kızarmış Mozzarella Topları

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Sevgili Büşra Kiş'ten nefis bir atıştırmalık tarifini sizlere sunuyoruz. Davet sofralarında sık sık yer verilen kızarmış mozzarella topları, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yağda kızartılan mozzarella topları, ana yemeklerin yanında servis edilir. Malzemeler hazırsa, kızarmış mozzarella topları tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırladığınız mozzarella toplarını dip sos tarifleri ile birlikte sunabilirsiniz. Alternatif olarak kaşar kroket tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kızarmış Mozzarella Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr top mozzarella peyniri
  • 50 gr un
  • 1 yumurta
  • 100 gr panko
  • Fesleğen

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı 

Kızarmış Mozzarella Topları Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle 3 adet kase çıkartın. Birinin içerisine yumurta, diğerine un, sonuncuya ise panko/galeta unu koyun.
  • Yumurtayı tatlı kaşığı ile güzelce çırpın.
  • Top mozzarella peynirini önce una, sonra yumurtaya, en son ise pankoya batırarak sıvı yağda kızartın.
  • Tüm peynirleri aynı şekilde kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Fesleğenleri ince ince dilimleyin. Kızarmış mozzarella toplarının üzerine fesleğen serpiştirin ve sos eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!