Kızarmış Mozzarella Topları

Kızarmış Mozzarella Topları
22 Mart 2021

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Sevgili Büşra Kiş'ten nefis bir atıştırmalık tarifini sizlere sunuyoruz. Davet sofralarında sık sık yer verilen kızarmış mozzarella topları, yalnızca 5 malzeme ile hazırlanır. Yağda kızartılan mozzarella topları, ana yemeklerin yanında servis edilir. Malzemeler hazırsa, kızarmış mozzarella topları tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırladığınız mozzarella toplarını dip sos tarifleri ile birlikte sunabilirsiniz. Alternatif olarak kaşar kroket tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kızarmış Mozzarella Topları için

Malzemeler

  • 200 gr top mozzarella peyniri
  • 50 gr un
  • 1 yumurta
  • 100 gr panko
  • Fesleğen

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı 
Kızarmış Mozzarella Topları

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle 3 adet kase çıkartın. Birinin içerisine yumurta, diğerine un, sonuncuya ise panko/galeta unu koyun.
  2. Yumurtayı tatlı kaşığı ile güzelce çırpın.
  3. Top mozzarella peynirini önce una, sonra yumurtaya, en son ise pankoya batırarak sıvı yağda kızartın.
  4. Tüm peynirleri aynı şekilde kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
  5. Fesleğenleri ince ince dilimleyin. Kızarmış mozzarella toplarının üzerine fesleğen serpiştirin ve sos eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo