Mısır Kaburga

Sağlık açısından birçok faydası bulunan mısır, birbirinden farklı çeşitlerle hazırlanabilir. Mısır kaburga ise özellikle veganlar için sunulan eşsiz bir lezzettir. Mayonezli sos ile birlikte sunulan mısır kaburga, mısırın küçük parçalar halinde pişirilmesiyle hazırlanır. Mısır kaburga yapımında, iki farklı pişirme işlemi uygulanır. Peki, nefis mısır kaburga nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, mısır kaburga tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak haşlanmış mısır ve baharatlı mısır tarifini deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Mısır Kaburga Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet süt mısır
- Kişniş
- Paprika
- 1 çay kaşığı kereviz tuzu
- Rendelenmiş eski kaşar peyniri
Sosu için:
- Yarım lime suyu
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı acı sos
Mısır Kaburga Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir adet mısırı tezgahın üzerine alın ve bıçağı üzerine dik bir şekilde yerleştirin.
- Başka bir bıçakla, mısırın üzerindeki bıçağa vurarak ortadan ikiye ayırın.
- Kalan parçaları da ortadan ikiye bölerek 8 adet küçük parça çıkartın.
- Mısırları sıcak suyun içerisine koyun ve 5-6 dakika haşlayın.
- Mısırı haşlanmış sudan çıkarttıktan sonra, kızgın yağa alın.
- Mısırı kızartırken üzerine kişniş, çok az kereviz tuzu, paprika, rendelenmiş eski kaşar peyniri ekleyin.
- Eski kaşar yerine rendelenmiş parmesan peyniri de kullanabilirsiniz.
- Sosu için; Bir kabın içerisine 2 kaşık mayonez, yarım lime suyu ve bir kaşık acı sos ekleyin.
- Tüm malzemeleri karıştırarak sos kıvamı elde edin.
- Pişirdiğiniz mısırı mayonezli sosla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR