Fırında Kestane

Fırında Kestane
16 Nisan 2023

Kestane kokusuna kim hayır diyebilir ki? Sokaklarda gezerken sık sık rastladığımız kestaneleri, evde kolayca da hazırlayabilirsiniz. Sohbetinize eşlik edecek kestaneleri yalnızca 3 malzeme ile hazırlayabilirsiniz. Evde kestane nasıl yapılır? diye merak edenler için, tüm adımları sizlerle paylaşıyoruz. Suda bekletilen kestaneler yumuşadığında fırına atıyoruz ve geriye sadece afiyetle yemek kalıyor. Malzemeler hazırsa, fırında kestane yapımına geçebiliriz.

1 Porsiyon Fırında Kestane Kaç Kalori?

  • Fırında kestanenin bir porsiyonu, yaklaşık 120 kaloridir. Porsiyonun boyutuna göre kalori değeri değişebilir.

Atıştırmalık tarifler arayanlar için nefis körili badem ve baharatlı nohut cips tarifini de buraya bırakıyoruz. Artan kestaneleri, pratik kestaneli soğuk pasta yapımında kullanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Fırında Kestane için

Malzemeler

  • 1 litre su
  • 500 gram kestane
  • Tuz
Fırında Kestane

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kestaneleri bol su ile durulayın. Ardından bıçak yardımıyla üzerine küçük kesikler atın.
  2. Bir kabın içerisine içme suyu ve tuz ekleyip karıştırın. Suyun içerisine çizdiğiniz kestaneleri ekleyerek 1 saat bekletin.
  3. Ardından suyunu süzerek kestaneleri fırın tepsisine dizin.
  4. Önceden ısınmış 200 dereceli fırında kestaneleri kabukları açılana kadar kızartın.
  5. Kestaneler ılımaya başladığında kabuklarını soyarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarifte küçük ve orta boy kestaneler kullanmaya özen gösterin.
  • Pişen kestanelerin kabuklarını daha kolay soyabilmek için, tarife başlamadan önce mutlaka tuzlu suda bekletin.
  • Tuz, kestanelere işleyeceği için çok fazla bekletmenize gerek yoktur.
  • Kestaneleri pişirdikten sonra tazeyken tüketin. Aksi takdirde sertleşmeye başlayacaktır.
  • Artan kestaneleri haşlayarak farklı tariflerde kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo