ANASAYFA TARİFLER PİDE TARİFLERİ SUCUKLU PİDE

Sucuklu Pide

Avrupa'da 'pita' ismiyle bilinen pide, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Genellikle kıyma, peynir, patates ve sucuk ile hazırlanır. Sucuklu pide nasıl yapılır sorusuna cevap bulmak için tarife başlayabiliriz. Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem pideyi eklemeyi unutmayın. 

Pide yapımında ihtiyaç duyacağınız pratik yumuşak pide hamuru tarifini notlarınız arasına ekleyin. En çok beğenilen pide tariflerinden biri olan evde kıymalı pide yapımına da göz atın.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sucuklu Pide Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 250 gr sucuk
  • 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri

Sucuklu Pide Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu derin bir yoğurma kabına aktarın.
  • Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Sucuğu yuvarlak dilimleyin.
  • Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçayı kayık şeklinde açıp sucukları yerleştirin ve kaşar peynirini serpin.
  • Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!