ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SOMON CARPACCİO

Somon Carpaccio

Somon carpaccio

İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan carpaccio, çiğ sığır etinin çok ince dilimler halinde kesilmesiyle hazırlanır. Ancak günümüzde somon ve sebze gibi malzemelerle de hazırlanmaktadır. Carpaccio genellikle zeytinyağı, nane yaprağı ve farklı soslar ile birlikte hazırlanır. Peki, nefis mi nefis somon carpaccio nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Malzemeleri hazırladıysanız, somon carpaccio tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı versiyonları için dana carpaccio ve pancar carpaccio tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Somon Carpaccio Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gram somon
  • 1 adet portakal
  • Yarım greyfurt
  • 1/4 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım demet roka
  • 1 adet dilimlenmiş yeşil elma
  • Tuz

Portakal yağı için

  • 1 portakal
  • 500 ml zeytinyağı

Somon Carpaccio Nasıl Yapılır?

  • Portakal yağı için, yıkanmış ve kurulanmış portakalın kabuklarını iri rendeleyip zeytinyağı içinde birkaç gün sıcak ortamda bekletin.
  • Somonu derin bir kase içine alın. Üzerine limon suyu, toz şeker, tuz ve greyfurt suyu ekledikten sonra 4 saat boyunca marine olması için bekletin.
  • Portakal kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Roka yapraklarının üzerine tuz serpiştirin.
  • Portakalları roka yaprağının üzerine yerleştirin. Somonu marinattan çıkartın ve ince bir şekilde dilimleyin.
  • Somon etinin üzerine portakal yağını dökün ve dilimlenmiş yeşil elmaları üzerine yerleştirin.
  • Not: Carpaccionun kenarına ince dilimlenmiş biber ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!