ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ BARBUNYA PİLAKİ

Barbunya Pilaki

Türk mutfağının lezzetli meze tarifleri arasında yer alan barbunya pilaki, soğuk bir şekilde servis edilir. Genellikle et ve balık yemeklerinın yanında sunulur. İçerisinde haşlanmış barbunya, zeytinyağı ve sebzelere yer verilir. Hazırsanız, zeytinyağlı barbunya pilaki tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya Pilaki Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr ayıklanmış barbunya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz

Üzeri için

  • 4 dal maydanoz

Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

  • Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın.
  • Salça ilave edip 2 dakika kavurun. Patatesleri küp, havuçları yuvarlak şekilde doğrayın ve barbunyalarla birlikte tencereye ekleyin.
  • Tuz, şeker ve limon suyunu ilave edin. Sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
  • Barbunya pilakiyi, hamsi buğulama ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ana yemeklerin yanında sunabileceğiniz pratik meze tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz, nefis fava tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!