ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BARBUNYA PİLAKİ

Barbunya pilaki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Barbunya pilaki tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr ayıklanmış barbunya
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tozşeker
  • Tuz

Üzeri için

  • 4 dal maydanoz

Barbunya pilaki Nasıl Yapılır

Kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın. Salça ilave edip 2 dakika kavurun. Patatesleri küp, havuçları yuvarlak şekilde doğrayın ve barbunyalarla birlikte tencereye ekleyin. Tuz, şeker ve limon suyunu ilave edin.

Sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına aktarın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:08:51

bu tarifi denedim çok güzel oldu herkese tavsiye ediyorum...

Misafir12.10.2016 17:31:27

Merhaba, Babnyaları önceden haşlamak gerekiyor mu?

Misafir12.10.2016 17:36:13

Barbunyayı haşlamak gerekirmi ?

Misafir12.10.2016 17:38:54

Haslamadan denemeyin pismiyor cunku

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.