ANASAYFA TARİFLER UZAKDOĞU MUTFAĞI YEMEKLERİ SASHİMİ

Sashimi

Sashimi

Saşimi, Japon mutfağına özgü bir yemektir. İnce dilimlenmiş deniz mahsulleri ile hazırlanan saşimi, genelde çiğ et olarak tüketilir. Bir suşi çeşidi olan saşimi, diğer suşilerden farklı olarak pirinçle birlikte sunulmaz. Saşimi yapımında yosun da kullanılmaz. Listedeki malzemeler hazırsa, saşimi yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nigiri sushi, maki sushi ve gerçek sushi tarifine göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sashimi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram balık (somon, lagos, levrek veya ton)
  • 1 adet kırmızı turp
  • 1 adet orta boy havuç
  • Wasabi veya acı hardal
  • Soya sosu

Sashimi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak çiğ balığın derisini güzelce çıkartın.
  • Balığı ortadan ikiye bölerek kılçıklarını temizleyin.
  • Temizlediğiniz balıkları üst üste koyarak derin dondurucuya koyun.
  • Balıklar tamamen donunca çıkartın ve yarım santim kalınlıkta olacak şekilde kesin.
  • Balık dilimleri, çözündüğünde servis tabağına yatay bir şekilde dizin.
  • Turp ve havucu uzun ince, kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
  • Servis tabağının yanına turp ve havuçları koyun. Saşimilerin üzerinde soya sosu gezdirin.
  • Saşimiyi, wasabi ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.

Sashimi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Saşimi yapımında ton, somon, karagöz, dil balığı ve karides kullanabilirsiniz.
  • Sashimi yapımında dikkat edilmesi gereken nokta, balıkların taze olmasıdır.
  • Saşimi yaparken balık ince bir şekilde doğranmalıdır.
  • Soya sosunun yanı sıra farklı balık sosları da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!