Sashimi

Sashimi
22 Eylül 2024

Saşimi, Japon mutfağına özgü bir yemektir. İnce dilimlenmiş deniz mahsulleri ile hazırlanan saşimi, genelde çiğ et olarak tüketilir. Bir suşi çeşidi olan saşimi, diğer suşilerden farklı olarak pirinçle birlikte sunulmaz. Saşimi yapımında yosun da kullanılmaz. Listedeki malzemeler hazırsa, saşimi yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nigiri sushi, maki sushi ve gerçek sushi tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Sashimi için

Malzemeler

  • 500 gram balık (somon, lagos, levrek veya ton)
  • 1 adet kırmızı turp
  • 1 adet orta boy havuç
  • Wasabi veya acı hardal
  • Soya sosu
Sashimi

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak çiğ balığın derisini güzelce çıkartın.
  2. Balığı ortadan ikiye bölerek kılçıklarını temizleyin.
  3. Temizlediğiniz balıkları üst üste koyarak derin dondurucuya koyun.
  4. Balıklar tamamen donunca çıkartın ve yarım santim kalınlıkta olacak şekilde kesin.
  5. Balık dilimleri, çözündüğünde servis tabağına yatay bir şekilde dizin.
  6. Turp ve havucu uzun ince, kibrit çöpü şeklinde doğrayın.
  7. Servis tabağının yanına turp ve havuçları koyun. Saşimilerin üzerinde soya sosu gezdirin.
  8. Saşimiyi, wasabi ile birlikte servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Saşimi yapımında ton, somon, karagöz, dil balığı ve karides kullanabilirsiniz.
  • Sashimi yapımında dikkat edilmesi gereken nokta, balıkların taze olmasıdır.
  • Saşimi yaparken balık ince bir şekilde doğranmalıdır.
  • Soya sosunun yanı sıra farklı balık sosları da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo