Alanya Bohçası

İsminden anlaşıldığı üzere Alanya yöresi ile özdeşleşen bu bohçalar, ince hamur ve peynirli harç ile hazırlanır. Hamur, krep kıvamında incecik olacak şekilde sunulur. İç harcı lor peyniri ve maydanoz ile doldurulduktan sonra, bohça şekli verilerek kapatılır. Malzemeler hazırsa, tadı damağınızda kalacak Alanya bohçası tarifine geçebiliriz.
Girit bohçası ve mini bohça börek tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Alanya Bohçası Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için:
- 220 gr un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1/3 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
Harç için:
- 1 demet maydanoz
- 6 yemek kaşığı lor peyniri
Alanya Bohçası Nasıl Yapılır?
- Hamuru için bütün malzemeler kap içerisinde karıştırılır.
- Sıcak hafif yağlanmış krep tavasında kepçe yardımı ile dökülen harç arkalı önlü pişirilir.
- Maydanozlar saplarından ayıklanır. Sapları bağlama için sıcak su içerisinde bekletilirç
- Bir kap içerisinde lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz yaprakları karıştırılır.
- Kreplerin ortasına harç koyularak bohça şeklinde üst noktada bileştirilir. Maydanoz sapları ile bağlanır.
- Servis edilir, afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR