Tuzlu Karamelli Fudge

Fudge, süt, tereyağı ve şekerin karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam elde edilmesiyle hazırlanan bir şekerleme türüdür. Kahve ya da çayın yanında tüketebileceğiniz karamelli fudge, yoğunlaştırılmış süt ile hazırlanır. Malzemeler hazırsa, tuzlu karamelli fudge tarifi için detaylara geçebiliriz.
Karamel sevenler için karamelli pataşu ve karamelli trileçe tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
10 kişilik
Hazırlama
Süresi
5 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Tuzlu Karamelli Fudge Tarifi İçin malzemeler
- 240 ml yoğunlaştırılmış süt
- 180 gr esmer şeker
- 115 gr tuzsuz tereyağı, doğranmış
- 200 gr beyaz çikolata, parçalara ayrılmış
- Deniz tuzu
Tuzlu Karamelli Fudge Nasıl Yapılır?
- 20 cm’lik bir fırın tepsisini yağlayın ve üzerine yağlı kağıt koyun.
- Orta boy bir tencerede yoğunlaştırılmış süt, esmer şeker ve tereyağını ekleyin. Kısık ateşte koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın.
- Isıyı orta dereceye getirin ve karışım kaynamaya ve koyulaşmaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin.
- Karamel karışımını ocaktan alın ve tüm beyaz çikolatayı ekleyerek karıştırın.
- Muhallebiyi hazırlanan kalıba dökün. Üzerini düzeltin ve üzerine tuz serpin. Donması için 3-4 saat, hatta gece boyunca buzdolabına koyun. Servis etmek için kalın kareler halinde kesin.
- Fudge’ı buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR