ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ KARABUĞDAY PATLAKLI ÇİKOLATA

Karabuğday Patlaklı Çikolata

Karabuğday Patlaklı Çikolata

Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan karabuğday patlaklı çikolata, diyet listeleri için ideal bir tariftir. Yapımında un, şeker ve çikolata kullanılmadığı için kalori değeri düşüktür. Tatlandırmak için hurma kullanılır. Malzemeler hazırsa, karabuğday patlaklı çikolata tarifine geçebiliriz.

Beyoğlu çikolatası ve ev yapımı karamelli çikolata tarifine mutlaka göz atn.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karabuğday Patlaklı Çikolata Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı karabuğday (kavrulmuş)
  • 7 adet medjoul hurma
  • 2 çorba kaşığı kakao

Karabuğday Patlaklı Çikolata Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karabuğdayları kapağı açık tavada orta ateşte, açılana kadar kavurun. (Mısır patlatır gibi)
  • Bu esnada hurmaları sıcak suyun içerisine yerleştirin ve 15 dakika bekletin. Ardından suyunu süzün.
  • Hurma ve kakaoyu blenderdan çekin.
  • Üzerine karabuğday patlaklarını ekleyin ve karıştırın.
  • Elinizle yuvarlak şekil verin. Buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!