ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ PAZILI GÖZLEME

Pazılı Gözleme

Kahvaltı sofralarında sık sık yer verilen gözleme, sac veya tavada pişirilir. İsteğe göre peynir, patates, kıyma ve sebze ile hazırlanır. Peki, hemen hemen her yörede pişirilen pazılı gözleme nasıl yapılır? Gelin, tarif detaylarına geçerek sorunun cevabını görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı Gözleme Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 500 gr pazı
  • 1 soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Pazılı Gözleme Nasıl Yapılır?

  • Pazı, soğan ve maydanozları ince kıyın. Zeytinyağı ile soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Yufkaları tam ortadan ikiye kesin. Her yufkanın ortasına pazılı harçtan yerleştirin. Dört tarafından katlayıp dikdörtgen şekilde kapatın.
  • Geniş bir tavada gözlemelerin her iki tarafını da iyice pişirin. Üzerlerine tereyağı sürüp servis yapın.

Daha farklı bir tat için, otlu ıspanaklı ve lor peynirli gözleme tarifini deneyin.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!